”Hrvati iz BiH sa hrvatskim državljanstvo građani su EU i ona se mora brinuti za njih”

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) i kandidatkinja na HDZ-ovoj koalicijskoj listi za europske izbore Ruža Tomašić istaknula je danas u Karlovcu da pitanje položaja Hrvata u BiH treba otvarati u Europskom parlamentu jer oni većinom imaju hrvatsko državljanstvo, pa su tako i građani Europske unije (EU) koja se mora brinuti za svoje građane.

Aktualna europarlamentarka Ruža Tomašić najavila je da će ako ponovno bude izabrana u EU parlamentu otvarati teme poput gospodarskog pojasa, položaju Hrvata u BiH, podjeli odgovornosti banaka i njihovih vjerovnika, te da se hrvatski jezik kao 24-ti službeni jezik i koristi u praksi EU, jer sada nije moguće naći sadržaje tijela EU na internetu na hrvatskom jeziku.

Što se tiče položaja Hrvata u BiH, Tomašić je kritizirala ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić, premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ivu Josipovića i poručila da moraju više raditi na tom planu i naglašavati da Hrvati koji žive u BiH većinom imaju hrvatsko državljanstvo, dakle građani su Europske unije.

”Unija se mora brinuti za svoje građane. Kada bismo mi dovoljno puta naglašavali da su Hrvati u BiH i građani EU, nešto bi se dalo napraviti za njih”, ocijenila je Tomašić.

Ruža Tomašić i Ivan Tepeš, dvoje HSP AS kandidata na listi HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS rekli su danas u Karlovcu kako postoji mogućnost da njihova stranka sa svojim „čvrstim biračkim tjelom“ osvoji dva mandata, iako je Ivan Tepeš osmi na listi.

Tomašić prognozira da će u EU parlament na predstojećim izborima ući šest kandidata s koalicijske liste HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS, četiri s liste SDP-HNS-HSU-IDS-Milorad Pupovac i još samo jedna lista, vjerojatno Hrvatski laburisti, ali ne i ORaH jer, kazala je, još nije razvio infrastrukturu diljem Hrvatske.

Istaknula je da joj kampanja ide jako dobro, sada ima susrete sa članstvom diljem Hrvatske, a smatra da je ona svoju kampanju odradila u posljednjih deset mjeseci. Sada moraju „puno raditi samo oni koji spavaju između dviju kampanja“, dometnula je Ruža Tomašić.

(Fena)

Nema komentara

  • Tako je Ruže o tome se ne bi trebalo polemizirati uopće, Hrvat je Hrvat po rođenju ma gdje se rodio i živio. Mnogima mi smetamo a truge nacionalnosti kojih je više iz Bih u Hrvatskoj se i ne spominju već se hoće da smo isti,a nismo.

  • jadan je onaj kome ti pomažeš sve si oko sebe izdala, tipičan primjer udbine škole ZAVADI IZDAJ VLADAJ nadam se da će bar neki uvdjet da nagoniš vodu na svoj mlin kao i ona glupača dubravka šuica žena nema pojma što priča

  • Žena je uz pomoć HDZ profesionalno odradila da HSP kao pokret nestane u RH. Za nagradu se sa svojim ostacima priklonila HDZ-u i za nagradu EU. Bravo Ruže?!

  • Tko je zdrav nitko mu ne treba pomagati..Mi smo zdrav narod i prošli smo puno gore trenutke od ovih..Treba učiti,raditi i biti pošten a ostalo će doći.Ako si klošar ,lopov , neradnik sklon porocima ne može te spasit ni EU ni Amerika..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.