Hrvat u ruskom zarobljeništvu: Nije onako kako su nam govorili

Ratni reporter Danijel Simić razgovarao je s Hrvatom Vjekoslavom Prebegom kojeg su zarobile ruske snage prilikom pokušaja bijega iz Marijupolja prema teritoriju pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

Prebeg, koji je ratovao u ukrajinskoj vojsci, novinaru RTRS-a prenio je da se s njim postupa čovječno, u skladu sa Ženevskom konvencijom.

Poslao je poruku svojoj obitelji, ali i sunarodnjacima, koji namjeravaju doći i ratovati u Ukrajini.

(www.jabuka.tv)19 komentara

 • Slažem se sa anonimno 9.19. za odlazak tamo..Koliko je tih Ukrajinaca bilo se borilo za nas i u Hrvatskoj brojkom nula.ima popis svih stranaca koji su se borili na našoj strani..S druge strane dosta Ukrajinaca se borilo na strani Srba tkz.plaćenici,a i nedavno je bio video di ovi Azovci što su sad opkoljeni tamo veličaju zločinca Mladića tolko o njima.

 • Dakako ce sa zarobljenikom postupati vec ljudski.Divljacki i primitivni rat je samo kod nas bio zato sto su se zaostali primitivci osjecali mocni sa puskom u ruci i travom a mrznja je bila na prvom mistu.

 • Zar nismo imali javnu promidžbu na RTL ovih dragovoljaca za Ukrajinu. Svaka normalna drzava se ogradi od takvih pojedinačnih odluka. To bi cak trebalo biti kažnjivo ici na svoju ruku na tuda ratišta. Jer sa ratišta se vraćaš mrtav, ranjen, obolio, odgrizao u kriminal itd. Znaci svaka normalna drzava bi to sankcionisala, zabranila koliko se moze. E sada ovaj lik ima problem, njegova obitelj a i RH…. Bespotrebno. Ukrajinci vojnosposobni njih par miliona napustilo Ukrajinu a ovakvi idu tamo. Ide se da ubijaš ili pljačkaš trece nema. Ukrajina ima i biska vojno sposobnih da se brani e mozda nedostaje oruzja… Zar nama hrvatima ne smetaju ovi dto ratuju za Alksidu i Yisil. E kakva je tu razlika sada. Ili oni Čečeni u Ukrajini na dtrani Rusa. Dosli da ubijaju i pljackaju, nista drugo.

 • Ti nemaš pojma !
  Da su se Rusi umješali u Rat a prostoru bivše države tko zna tko ni danas imao drža bu a tko NE.
  Zato prvo Promille za svoje i na svoje nego što pöjuješ po nekome.
  Neka Ukrsjinci pöjuju po Rusima ako imaju razlog.
  Mi na Balkanu još takvog razloga nemamo.

 • Otišao da ratuje u Ukrajinu a 100% ga ne interesuju problemi Hrvata u svijetu.
  Otišao si u Ukajinu da se okoristiš, e pa sada snalazi se .

 • Prvi komemtar ..da govori pod prisilom.Ma da si okusio rat ko ja nebi srao ko i ovaj placenik.Kakav moras bit covjek da ides u neku tamo vukojebinu ubijat ljude i td.Branio sam svoj dom i obitelj od 91. do 95.jer mi je to bila dužnost kao muskarcu sa 32 godine a nema tih miliona za koje bi otisao 1 dan u stranu zemlju.ßta bi trebalo da mu poklone cvijece i nutelu.Pusiona mu je a to je i zaslužio.Drogaš usr.ni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.