HRT Hrvate u BiH 'baca' u potpuni 'medijski mrak'

Otvoreno pismo ravnateljstvu HRT-a u Zagrebu, povodom odluke o zatvaranju dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevu , upućeno je danas sa Filozofskog fakulteta.

Pismo su potpisali dekan ovog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić i pročelnik studija novinarstva docent Ilija Musa, razočarani ovom odlukom Hrvatske radio televizije.

”S obzirom da je poznato kako su Hrvati u BiH već godinama u nepovoljnoj situaciji i neravnopravnom medijskom položaju u odnosu na druga dva naroda, HRT nam je bila jedino jamstvo da nećemo potonuti u medijsku izolaciju”, stoji na početku otvorenog pisma.

Ilija Musa

Ilija Musa

U pismu se ističe kako bi zbog medijske ugroženosti Hrvata u BiH ova odluka mogla rezultirati negativnim posljedicama.

”HRT bi se prema zakonu trebala uključiti u administrativno komunikacijsku mrežu radi osiguranja distribucije informacija o Hrvatima izvan RH, te izraditi plan i program za radio TV i radiofuzijske usluge za Hrvate izvan RH”, navedeno je između ostalog u pismu.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • Puno bi uvjerljivije bilo da je Ilija barem jednom pogledao prema kameri, a ne čitao Tomićeve riječi od slova do slova.
    Inače, velika pozitiva na FFMO otkad je Tomić preuzeo funkciju dekana od Tuke.

  • samo nas Milenko Karačić more izvuć iz medijskog mraka uređujući sliku o Hrvatima ove kasabe ispred Jagode caffea,samo on zato ne otimajte mu 20 000 kuna mjesečno,samohranom ocu,ljevičaru,marksisti naciliberalu i promuklom kvazi novinaru!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.