HRT će emitirati film koji traje osam sati

HRT će ove subote, 9. studenog, u terminu od 20:45 sati do čak 4:40 sati sljedećeg jutra na svom Trećem programu emitirati najduži film koji je ikada prikazan na javnom servisu, a riječ je o djelu “Uspavanka za tužan misterij”, filipinsko-singapurskoj fantastičnoj drami, stoji u priopćenju.

Ovaj gotovo osmosatni film u 470 minuta govori o potrazi za tijelom Andrésa Bonifacija.

Bonifacio je bio filipinski borac za slobodu koji je poznat kao otac filipinske revolucije protiv španjolske okupacije. Inače, na 66. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ovaj film osvojio je nagradu Alfred Bauer. Redatelj je Lav Diaz.

Urednik filma je Dean Šoša, koji slikovito kaže kako trajanje filma odgovara vremenu u kojem je ove godine pobjednik glasovitog natjecanja Iron Man na Havajima isplivao 3,8 km, odvozio biciklom 180 km i trčao 42 km i 195 metara.

Vjerojatno su ga mišići kasnije manje boljeli no što će boljeti one koji će u subotu uz televiziju sjediti osam sati. No, svim gledateljima koji izdrže trud će se više no isplatiti. Diazovi filmovi spadaju u vrh suvremene kinematografije i traju upravo onoliko koliko im njihova unutarnja logika nalaže. Treći program postoji da bi i najslobodnije filmske forme imale svoj kutak slobode, rekao je Šoša najavljujući ovaj poseban film.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.