HRS usporedio Inzkovo “katalogiziranje Hrvata” sa progonom Židova u II. Svjetskom ratu

Kada pomislimo kako su OHR i međunarodna zajednica svojim ponašanjem dotaknuli dno, Valentin Inzko nas iznenadi. Sada je izjavio kako bi trebalo “napraviti katalog svega što Hrvati imaju, koliko procenata itd.”, započinju svoju reakciju iz Hrvatske republikanske stranke.

Hrvatska republikanska stranka oglasila se novim priopćenjem u kojem ističu da je ova izjava Valentina Inzka ponajbolji dokaz kako je “Međunarodna zajednica totalno izgubila busolu i stavila se na stranu bošnjačkih radikala”.

Zamislite da u Inzkovoj Austriji najveći državni autoritet izjavi kako bi valjalo “napraviti katalog svega što ima” određeni narod, etnička skupina, da se vidi po “svim razinama da li imaju puno ministara i koliko je to procenata”. Zamislite da u SAD-u primjerice netko slično izjavi za afroameričku ili gay populaciju. Najmanje što bi se dogodilo jeste odstupanje sa pozicije, a vjerojatno bi se dogodio doživotni izgon iz javnoga života.

“Staviti nekoga u kategoriju, broj, to je ultimativna forma stavljanja nekoga u okove. Znači da taj netko može raspolagati i kretati se samo unutar točno određenih granica. Ograničava mu se sloboda unutar okvira u koje ga zatvara jači, brojniji, naoružaniji. Ukoliko iskaže volju za kretanjem van tih granica, snosi posljedice po svoj život.”

Ovo su riječi Elie Wiezela s kojima je u jednoj od svojih knjiga opisao začetke zla koje je kasnije kulminiralo u progon Židova u 2. Svjetskom ratu, nudeći odgovor na temu značenja brojanja nečijih prava.

Inzkova inicijativa za katalogiziranje “svega što Hrvati imaju” nije ništa drugo nego baš volja brojnijega za ograničavanje slobode malobrojnijem. Ograničavanje prava onome koji ne želi ništa tuđe, nego isključivo se bori za svoje osnovno ljudsko pravo suvremenog demokratskog društva: birati i biti biran.

Inzko je praktično postao glasnogovornik bosanskog vezira, pa ponavlja izjave Bakira Izetbegovića i njegovih begova koji su prije izbora u više navrata govorili kako “Hrvati u FBiH čine 22% stanovništva FBiH, a u vlasti sudjeluju sa 40%, dok na razini BiH čine 12%, a sudjeluju u vlasti sa 33%. Bošnjaci će se morati u skorijoj budućnosti izboriti za prestanak diktature manjine nad većinom”.

Bakir je očigledno u toj borbi protiv “diktature manjine nad većinom” dobio najjačeg mogućeg saveznika. Ono što nikako ne možemo shvatiti jeste kako nitko od tih preplaćenih nižerazrednih diplomata ne shvaća kako podržavanjem bošnjačkog političkog nasilja ne samo da vode BiH u propast, nego u biti baš pomažu tom hrvatskom koruptivno uhljebničkom establišmentu protiv kojeg bi se tobože borili “katalogiziranjem” prava Hrvata u BiH.

Svojim ponašanjem im na pladnju daju opravdanje za politiku zlouporabe pozicija za svoju osobnu i interesnu korist, osuđujući i nas hrvatsku oporbu na zbijanje redova s njima po pitanjima nacionalne politike.

Po tko zna koji put pozivamo veleposlanike zemalja PIC-a da profesionalno i temeljito ispitaju angažman Valentina Inzka, te ako on samostalno ne odstupi radi toga što je glavni izvor nestabilnosti u BiH, da oni učine potrebne aktivnosti prema Vijeću sigurnosti UN-a kako bi ga se smijenilo, zaključili su iz HRS-a.

HRS: Inzko otvoreno pogoduje bošnjačkim političkim elitama

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Nije moguce sto sve moze uraditi Arapski novac i novac Islamskog svijeta. Tugo moja pa citavu Evropu krscansku su potplatili i vrse okupaciju ovim migrantima… Vise autoriteta ima jedan bosnjacki novinar nego valentin…Ovo je postalo ocito i strasno po hrvate..

  • Evo znam.da imate sve moje podatke u redakciji,pa vas molim daOSOBNO MENI omogucite sastanak sa ovim Valentinom Inckom i to po mogucnosti na nekoj medjunarodnoj sjednici gdje sjede svi oni bjelosvjetski medjedi!Kunem se svim UPITAO BIH GA NEKA PITANJA I ONDA MU SA GUUUSTOM PLJUNUO U ONU NJEGOVU NJUSKU!To mi je zivotna zelja!Tuzni moji Hrvari!Ali neka znaju da i iznad njih ima jedan-dragi Bog!

    4
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.