HRS otkrio za koliko općina će se boriti – Jabuka.tv

HRS otkrio za koliko općina će se boriti

U Širokom Brijegu je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske republikanske stranke.

Diskutirano je o lokalnim izborima u BiH, izborima u Hrvatskoj i aktualnoj političkoj situaciji.

Hrvatska republikanska stranka na lokalne izbore u BiH ide u 10 općina, gdje će se kandidirati za gradska i općinska vijeća, a, ovisno o ishodu pregovora sa potencijalnim koalicijskim partnerima, odlučiti će se u kojim općinama i gradovima će se ići u kandidaturu za mjesta načelnika i gradonačelnika.

Potencirat će se ideja o nalasku neovisnih kandidata za načelnika, bez stranačkih listi, a koji bi dobili širu podršku stranaka.

Jedinice lokalne samouprave se vode bez ikakve vizije, novac poreznih obveznika se troši nenamjenski i netransparentno, a kad se ovome doda i proces ukidanja nadležnosti županija, nauštrb Federacije, vrlo lako se dođe do zaključka kako smo kao narod ne samo taoci sarajevske unitarističke politike, nego i režimsko klijentelističke politike vladajućih hrvatskih struktura.

Stoga se izboru nositelja izvršne vlasti na lokalnim razinama mora pristupiti strateški i sustavno, stavljajući se iznad stranačkih sujeta. Ukoliko se ne uspije naći dogovor sa potencijalnim partnerima, HRS će procijeniti hoće li ići sa svojim kandidatima ili ne. Po podacima neovisnih predizbornih istraživanja javnosti, HRS je trenutno druga politička snaga kod Hrvata u BiH na područjima s hrvatskom većinom te je stavljeno kao cilj na ovim lokalnim izborima to potvrditi u izbornim rezultatom. Naravno, najveći naglasak će biti stavljen na pošten i pravedan izborni proces. HRS će učiniti sve u svojoj moći kako bi se spriječila izborna krađa, poništavanje listića, dodavanje glasačkih listova nakon zatvaranja biračkih mjesta i svi drugi načini izbornih malverzacija, na koje smo navikli do sada.

Na temu izbora u Republici Hrvatskoj, u tijeku su pregovori sa pojedinim opcijama iz Republike Hrvatske koje imaju namjeru nastupiti u 11. Izbornoj jedinici, o čemu je još uvijek rano iznositi informacije u javnosti. Ukoliko dođe do dogovora, javnost će biti pravodobno obavještena.

Po pitanju aktualne političke situacije, zaključeno je kako je Covid-19 kriza na površinu iznijela sav jad i bijedu aktualne političke oligarhije u BiH. Još od početka mandata Fahrudina Solaka na čelu FCZ, HRS je, što prijavama inspekciji, tužiteljstvu, kao iznošenjem informacija u javnosti, pokušao zaustaviti korupciju i kriminal u ovoj instituciji. Na žalost, nismo uspjeli, a ova kriza je dokazala kako je razlog tome sprega koalicijskih partnera iz SDA i HDZ-a koja je godinama štitila i još uvijek štiti taj koruptivni sustav. HRS će tražiti financijska izvješća o utrošku namjenskih sredstava za zaštitu i spašavanje, izvješća o radu uprava za CZ, kao i javnu objavu svih podataka o utrošku sredstava sa namjenskog računa, istaknuto je iz ove stranke.

Na kraju sastanka, još jednom se osuđuju sramotne izjave Milorada Dodika, a još više osuđujemo izostalu reakciju na iste od strane političkog vodstva Hrvata u BiH. Pogubno je da nama koalicijsko partnerstvo i sitnio interesi budu iznad interesa naroda. Također, osuđujemo i partizanski plaćenički igrokaz u Sarajevu s kojim se nastojalo spriječiti održavanje mise u sarajevskoj katedrali. Taj čin je pokazao kako je Sarajevo svjetlosnim miljama daleko od suvremenih civilizacijskih normi, postavši, praktično, etnički očišćen grad u kojem bošnjačka unitaristička politika preko, na silu prisvojenih tzv. antifašističkih vrednota, jasno pokazuje kako u BiH nema mjesta onima koji misle drugačije od njih, objavljeno je na službenoj web stranici Hrvatske republikanske stranke.

Ljubić: Za Hrvate u BiH najbolje bi bilo da HDZ ponovno bude na vlasti u RH

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.