HRS najavio tribinu u Širokom Brijegu: Na sebe smo preuzeli misiju

Zbog do sada iskazanog interesa, ako je suditi po rezultatima ankete, tribina “Imaju li Hrvati budućnost u (ovakvoj) BiH?”, pravi je pogodak, te će se u subotu, 12. ožujka u širokobriješkoj kino dvorani “Borak”, tražiti mjesto više, navodi Hrvatska republikanska stranka u svom priopćenju.

Svoj doprinos tome daje i Ante Prkačin koji se netom nakon zasjedanja Sabora Republike Hrvatske zaputio u Široki Brijeg kako bi svojim promišljanjem javnosti ponudio rješenja koja mogu doprinijeti konsenzusu oko hrvatskog pitanja u BiH.

Podsjećamo, gosti tribine su fra Mario Knezović, doktor znanosti, franjevac, vrhunski poznavatelj situacije u BiH i svijetu, general HVO-a Ante Prkačin, zastupnik u Saboru RH, Ivica Barbarić, inženjer agronomije i poduzetnik te magistar znanosti, Slaven Raguž, predsjednik HRS-a.

Tribinu će moderirati predsjednik G. O. HRS Široki Brijeg Dario Hrkać. Gosti navedene tribune dati će odgovore na pitanje “Je li moguć duhovni i egzistencijalni opstanak i budućnost Hrvata u BiH?”

U diskursima na ovu temu HRS želi potaknuti javnost na razmišljanje o viziji i političkom opstanku Hrvata u BiH. Jednako tako, želimo stvoriti konsenzus o tome u Saboru Republike Hrvatske. Svjedoci smo kako su vladajuće strukture s obje strane granice više zaokupljene bavljenjem samima sobom, kako je politika RH prema Hrvatima u BiH postala politika dviju sestrinskih stranaka. Budući da Hrvati u BiH jednostavno moraju imati podršku Hrvatske u rješavanju ustavne neravnopravnosti u BiH, HRS je na sebe preuzeo misiju stvaranja konsenzusa oko hrvatskog pitanja u BiH unutar nacionalno osviještenih oporbenih stranaka u Saboru RH.

No, da bi do toga došlo, u diskusiju se mora uključiti što širi dio javnosti.

S toga, pozivamo sve zainteresirane da svojom nazočnošću sudjeluju na ovoj tribini, gdje će biti moguće i postavljati pitanja gostima sugovornicima, navodi se u HRS-ovom priopćenju.

Također, tribina će se moći pratiti uživo preko portala Jabuka.tv.

Tribina HRS-a u Širokom Brijegu: Imaju li Hrvati budućnost u (ovakvoj) BiH?

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Republićka stranka_misionarska i plebiscitarna sekcija, odjeljenje za egzistencijalne i duhovne studije i opstojnost napisao:

    Pridružujemo se misijama i pozivamo, a budući se to i ukazalo za zgodno, hrvatskog ćovjeka (ukljućivo muško i žensko), narod i ćovjećanstvo, svekoliko pućanstvo, dužnosne ćelnike i stranaćko ćlanstvo, na plebiscitarnu nazoćnost pri BiH misijama u RH.

  • Zašto palite i huškate narod? Pobunite se protiv velikih cijena, u svim segmentima, od prehrane, do naftnih derivata, itd. Okanite se šupljaka, i šupljarenja, narod je gladan!

  • Pa mislim stvarno, u svom ovom jadu i neimaštini, ratu o kojem slušamo i osjetimo, huškati narod na nacionalizam. Fuj, sram vas bilo. Svih poredu…

  • Opetovano pozivamo sve relevantne ćimbenike ćuti, ko ima uši da ćuje, metaforićki govoreći, što imaju za reći zvućna imena i vrhunski poznavatelji situacije u svijetu. Ne znamo hoće li biti rijeći, ako bi se to ukazalo prigodnim i za zgodno, koliko je to politićki umjesno i mogućno, o cimbalu što kao takav jeći i mjedu što jednako zveći, o ćemu ćesto bude rijeć i ima se prilika za ćuti na našim stranaćkim seansama, ispitima svijesti, i slićnim ovo-stranaćkim aktivnostima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.