HPD Čvrsnica Široki Brijeg u kanjonu Borka

Ovog vikenda ekipa iz HPD Čvrsnica uputila se prema kanjonu Borka, vrelu rijeke Lištice. U pohodu su pridružili kolege iz Mostara i Posušja. Jedna od zanimljivih načina šetanja, laganog penjanja, preskakanja kao jedna novija vrsta aktivnost u svijetu kanjoning.

Polazak je bio oko 13:00 sati kod restorana u Borku, odakle se lagano upućujemo prema prvom mjestu odmora Lončarevih mlinica. Nakon kratkog odmora upućujemo se do velike pećine gdje se kratko zadržavamo i divimo čarima za koje većina nije ni znala da to postoji u Širokom Brijegu.

Nadalje prolazimo kanjonom kroz šumoviti dio nakon čega ulazimo u područje stijena, gdje smo imali nekoliko laganijih penjanja, i jedan malo zahtjevniji prelazak s pomoću užadi, pojaseva, karabinera, i ostalih sprava za penjanje. Svi su uspješno prešli sve prepreke u kanjonu, ovdje bi posebno pohvalili naše planinarke koje su nas iznenadile kako su savladali sve prepreke.

Povratak je bio starim putem preko Radošica, odakle se prostire prelijep pogled na Široki Brijeg, te preko gradačkih polja i natrag prema Borku gdje dolazimo u 18:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve da nam se priključe i drugi put.

Pogledajte fotogaleriju koju vam donosi Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv)

18 komentara

  • Prekrasan način rekreacije. Ja sam prošao tu relaciju bez užadi i ne bi nikome preporučio da se upušta u tako nešto jer kanjon nije bezazlen. Tko misli ić neka nosi opremu i neka ide s nekim tko zna što radi.

  • obađite jezero zelenikovac u brini ali kad proteče brina zanimljivije je onda pokušajte doći do njega javite ako uspijete, bez ti špaga, interesantno je da se čak ni iz zraka nemože lako vidjeti, još mu nitko dubinu nije točno izmirio,ako budete išli zovite

  • Svaka cast na ovome, baš mi je drago vidjeti da ima ljudi koji žele drugima pokazati što tu sve okolo nas ima. Po slikama mogu primjetiti momke koji su bas zaljubljenici u adrenalin 🙂 pozdrav im 🙂 🙂 i nadam se da se i ja brzo pridruzim na nekom druzenju.

  • a lipote Božje na onin ledinan, recimo čuvas stado i odmaraš dušu i tilo , zna li iko more li se i smi li se kuća napravit na onim ledinama ,koji bi to odmor bio

  • Mladost očito ima višak energije. Bolje da je ovako troše nego na gluposti. Ja nisam baš neki vješt penjač ali ovo mi je super. Nadam se da će nas u prirodi biti sve više a po kafićima sve manje. I naravno čuvajmo prirodu koju nam je dragi Bog dao ovako lijepu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.