HPD Čvrsnica Široki Brijeg u kanjonu Borka

Ovog vikenda ekipa iz HPD Čvrsnica uputila se prema kanjonu Borka, vrelu rijeke Lištice. U pohodu su pridružili kolege iz Mostara i Posušja. Jedna od zanimljivih načina šetanja, laganog penjanja, preskakanja kao jedna novija vrsta aktivnost u svijetu kanjoning.

Polazak je bio oko 13:00 sati kod restorana u Borku, odakle se lagano upućujemo prema prvom mjestu odmora Lončarevih mlinica. Nakon kratkog odmora upućujemo se do velike pećine gdje se kratko zadržavamo i divimo čarima za koje većina nije ni znala da to postoji u Širokom Brijegu.

Nadalje prolazimo kanjonom kroz šumoviti dio nakon čega ulazimo u područje stijena, gdje smo imali nekoliko laganijih penjanja, i jedan malo zahtjevniji prelazak s pomoću užadi, pojaseva, karabinera, i ostalih sprava za penjanje. Svi su uspješno prešli sve prepreke u kanjonu, ovdje bi posebno pohvalili naše planinarke koje su nas iznenadile kako su savladali sve prepreke.

Povratak je bio starim putem preko Radošica, odakle se prostire prelijep pogled na Široki Brijeg, te preko gradačkih polja i natrag prema Borku gdje dolazimo u 18:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve da nam se priključe i drugi put.

Pogledajte fotogaleriju koju vam donosi Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv)

18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.