HP Mostar organizirala akciju čišćenje Radobolje

Hrvatska pošta Mostar u petak, 15. rujna je organizirala akciju čišćenja rijeke Radobolje u Mostaru u suradnji s mostarskom udrugom „Nešto više“ te Ekološkom sekcijom Srednje prometne škole u Mostaru.

Ova akcija je dio kampanje PostEurop-a, krovne organizacije javnih poštanskih operatera u Europi, koja ove godine slavi 30. godišnjicu postojanja.

Kao jedan od pratećih programa u sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma, javni poštanski operateri diljem Europe su se uključivali u obilježavanje World Cleanup Day, odnosno organizirali akcije čišćenja prirodnog okoliša u zajednici u kojoj žive.

Ovo je prilika da se europski javni poštanski operateri pridruže nastojanjima organizacija i volontera diljem svijeta u borbi protiv problema globalnog otpada, te istovremeno promoviraju čišći i zdraviji okoliš.

Obilježavajući 30. obljetnicu PostEuropa, želimo naglasiti važnost uloge poštanske industrije, koja se sa svojom impresivnom mrežom proteže po cijelom kontinentu, čak i do najudaljenijih mjesta, a koju čini više od 50 javnih poštanskih operatera sa oko 2 milijuna radnika. Unatoč proživljenoj dubokoj transformaciji, poštanska industrija naučila se prilagoditi, biti otporna i ostati relevantna u današnjem društvu, navodi se u priopćenju.

Stoga se Hrvatska pošta Mostar rado pridružila ovoj akciji, pokazujući kako je poštanska mreža, izuzev pružanje poštanskih, financijskih i drugih usluga i u najudaljenijim krajevima društvene zajednice, također mreža koja može učiniti puno za svoju zajednicu i kroz volonterski rad. 

Radnici HP Mostar čišćenjem rijeke pokazali su snagu timskog rada i važnost društvene odgovornosti poduzeća u stvaranju održive budućnosti. Poduzimajući mjere za zaštitu okoliša, radnici Pošte ne samo da jačaju svoje timske veze, već i inspiriraju druge da slijede njihov primjer. 

Po završetku akcije čišćenja rijeke Radobolje, posađene su dvije sadnice stabla masline u dvorištu Centra za stara i iznemogla lica u Mostaru.

Slogan ove kampanje je “Together we can do more!” što smo kao kolektiv u HP Mostar i pokazali, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.