Horde zla: ”Slučaj je postao smijurija kad je Knezović pobjegao iz zatvora u Lištici”

Udruženje navijača FK Sarajevo (UNFKS) “Horde zla” oglasilo se povodom jučerašnje presude Županijskog državnog odvjetništva u Splitu koje je oslobodilo Olivera Knezovića optužbi za ubojstvo Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je ubijen u Širokim Brijegu 4. listopada 2009. godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je danas oslobodilo Olivera Knezovića za ubojstvo Vedrana Puljića te ranjavanje još šestorice navijača FK Sarajevo. Danas, gotovo osam godina od nemilog događaja čini nam se da je agonija završena. Ali samo nam se čini, agonija je tek počela. Ako uzmemo u obzir da je nesposobnim pravosudnim institucijama Hrvatske i BiH trebalo osam godina da utvrde da Oliver nije ubio Vedrana, pitamo se koliko će godina još trebati da se utvrdi tko je zaista ubojca, te ko je ranio još šest momaka?“, navode iz UNFKS Horde Zla..

Pitaju se da li će slučaj Vedrana Puljića ostati još jedan “u nizu nerazjašnjenih događaja na brdovitom Balkanu”.

Prosto je nevjerojatna činjenica da nikome nije u interesu rješavanje ubojstva mladog momka, a ranjavanje još šestorice. Možda bi i bilo u interesu da nije javna tajna to kako je Vedrana ubila policija?! Kada je neko na ovom brdovitom Balkanu dobio neki spor protiv države? Kakve su šanse da na tom istom Balkanu u jednoj od najkorumpiranijih država Europe navijači dobiju spor protiv policije? Ravne nuli! Smijurija od cijelog slučaja je počela onog momenta kada je Oliver pobjegao” iz pritvora u Lištici”, dodaju Horde zla.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • joj kad čujem ove paćenike kad stanu izigravati neke žrtve, ko Katolik se ne želim radovati ničijoj smrti, ali realno što možete očekivati kad dođete u tuđi grad razbijati, lomiti i udarati? da će to oni koji tu žive mirno promatrati i pljesakati vam? nastradao je jedan čovjek, nažalost, ali dosta više izigravanja vas kao žrtva…..ja bih samo volio, kad ovi dođu opet na Pecaru (pod naravno ogromnom policijskom zaštitom, jer drugačije ne mogu), da se naš narod dozove pameti i da ih potpuno ignoriramo, da ne odgovaramo na bilo kakve njihove provokacije, da grmimo iz sve snage zajedno za Široki…vjerujte to je njima 100 puta gora uvreda kad ih nitko ne jebe ni 1 %, od bilo koje psovke, pjevanja javi se, i bilo koje druge pjesme upućene njima….ne dajite im nikakvu pažnju ljudi….a nadam se da će naši danas odigrat hrabro i dobit na Koševu. SAMO ŠIROKI!!!

 • Slučaj je postao smijurija kad je stotinjak huligana došlo iz Sarajeva u Široki Brijeg i po nalogu Sarajevske bošnjačke politike demoliralo grad,popalili imovinu privatnu,porazbijali,zapalili službena vozila policiji itd.Nakon svega naj veća smijurija je da Presj.Federacije Mirsad Kebo sa premij.tadašnjim ZHŽ-je Zvonkom Jurišićem se stavljaju iznad zakona,dolaze u policisku postaju Široki Brijeg i iz pritvora vode,otimaju te huligane Sarajevske i vode ih u službenom vozilu i pod pratnjom Kebe presj.Federacije u Sarajevo na slobodu.Gdje je tu pravna država.Tako nešto niti na divljem zapadu nije učinjeno zadnjih 200 god.Zapalite sada službeno polic.vozilo,napadni te policiju na službenoj dužnosti pa dobiti će te 5-10 god.zatvora ovi otišli pod pratnjom Kebinog osiguranja i uz psovke,uvrede hrvatima,policiji,Širokom itd.Ostavke su odmah sutra dan trebali dati i Kebo i Jurišić jer su sebi dozvolili nezapamceni skandal,protiv zakonitu radnju,gdje su povrijeđene sve zakonske norme o radu policije i njihovom postupanju sa huliganima.Institucije države i županije su stale na stranu huligana i protiv organa sigurnosti i policije,protiv naroda,građana…

 • Istina za Vladu Šantića!
  Istina za Jozu Leutara!
  Istina za Jozu Kafadara!
  Istina za Bugojno!
  Istina za Uzdol!
  Istina za Trusinu!
  Istina za muzej u Jablanici!
  Istina za Grabovicu!
  Istina za Guču goru!
  Istina za cijelu Lašvu!
  ………..

 • Eto krepajte čaršijski istočnjački orjentalni huligančići..Mislite da vrijeđate s tom Lišticom..Dođite i pokušajte ono ponovit znajte da ćete plivat potrbuške u toj Lištici..Ali malo duže.

 • Ja koliko znam mi u rijeci Lištici uopće nemamo zatvor, tako da nikako nije čovjek mogao pobjeć iz tog pritvora. Horde zla opet buncate, dođite sebi pa se izjasnite kao ljudi, a ne opet kao balavci!
  BiH- Bog i Hrvati!

 • čl.27.točla 2.Kaznenog Zakona FBiH kaže:
  “Krajnja nužda postoji kada je djelo učinjeno da učinitelj od sebe ili od drugog otkloni istovremenu ili direktno predstojeću neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti,a pri tom učinjeno zlo nije veće od zla koje je prijetilo.”
  Imajući u vidu kako su navijači Sarajeva te tzv,”horde zla”došle u Široki Brijeg s očitom i čistom namjerom nanijeti direktnu opasnost po život,zdravlje i imovinu ljudi,a da pri tome navijači NK Široki Brijeg među kojima je bilo dosta djece za to nisu znali,niti su za tu opasnost navijači NK Široki Brijeg išta krivi,potpuno je opravdana njihova reakcija u obranu svojih navijača,kluba,ljudi imovine pa i naših policajaca na dužnosti osiguranja od te opasnosti.Oni koji nisu upućeni ne znaju,no neka se sada upoznaju kako su navijači NK Širokog Brijega zajedno s djecom pobjegli u obližnje kafiće gdje su se nagurali kao sardine,a ostali gdje su stigli jer im je prijetila direktna pogibelj.Neki od policajaca su završili pod nogama razularenih,nadrogiranih i alkoholiziranih ne navijača već ubojica,bez ikakve mogućnosti obrane jer se sve dogodilo iznenada.Desetine navijača Sarajeva su trkom ulicom fra Didaka Buntića pojurile prema cenrtu Širokog Briega ali su zaustavljeni na pola puta od nekih savjesnih građana Širokog Brijega na čemu im hvala za vijeke vjekova.Kada su se najhrabriji stanovnici Širokog Brijega konačno snašli dogodila se pucnjava iz vatrenog oružja a u sve u smislu opravdanih razloga krajnje nužde.Kasnija događanja će pokazati kako je Oliver Knezović bio samo jedan od junaka Grada Širokog Brijega i na svemu mu hvala jer je kao i u vrijeme Domovinskog rata pokazao iznimnu odlučnost i hrabrost.Hvala svim policajcima koji su pucali a da pri tome nisu prekoračili krajnju nuždu jer odista nisu.Jedna žrtva je pala dok su neki navijači NK Sarajeva ranjeni.Pokoj vječni daruj Gospodine Vedranu Puljiću koji je pukom koincidencijom Hrvat iz Sarajeva,ali je žrtava moglo biti znatno više.Što bi se dogodilo i pisalo da je Grad Široki Brijeg pokazao svoje pravo lice kao u vrijeme zaustavljanja tenkova na Pologu 01.05.1991 godine pa da je u tom slučaju stradalo stotinu navijača NK Sarajevo ili još nekoliko destina navijača Škripara,jer su mnogi od njih otrčali svojim kućama po naoružanje?Što bi tada pisali ti tzv”neovisnii”ili meanstrim mediji?”Tko bi tada bio kriv”postavlja se opravdano pitanje.
  Ovaj slučaj neka bude opomena svim budućim napadačima u bilo kojem smislu na NK Široki Brijeg,Grad Široki Brijeg ili krajeve koje naseljavaju Hrvati,jer Hrvati nikada nisu i neće napadati druge na njihovim kućnim pragovima ani u njihovom dvorištu jet tko to učini u ime i za nekoga neće se smatrati Hrvatom.A Hrvati su oduvijek takvi bili i takvi će i ostati.
  Za Dom Spremni,Bog i Hrvati!

 • O lištici pričaju ljudi…koji žive u mjestu koje se zvalo Vrhbosna,a pošto su poturice sad to zovu sarajevo što kao turcizam znači saraj jednako prenoćište..
  Dakle smrdljivi turci misle da vrijeđaju s Lišticom a to ke dokaz da su niža klasa ljzdi…Najbolje bi bilo da kod nas ima.nešto kao Dachau ili Auschwitz pa tu spratimo poturad….

  Ćao balijr

 • Ko im Jebe mater balijsku njima i Vedranu, od obicnog huligana hoce da naprave sveca, doso u tudji grad pljačkati, razbijati, napadati lokalano stanovništvo itd. Niko ne spominje kako su starca izboli na kucnom pragu, ponavljam sto je trazio to je dobio.Svi smo mi OLIVER KNEZOVIC

 • Žalosno je što je do ovog došlo pokoj duši pokojniku,a obitelji neka Bog da snage da idu dalje. Vama sina i brat i prijatelja nitko nemože vratit ,i pustite čovjeka da počiva u miru, trebali bi ste poget glave i šutit jer je mozda zbog tih vaših par delikvenata poginuo prav zdrav čovjek, šta vi mislite di ste došli pravit nered ,nije to neka čaršija da se bježi to vam je Bosno moja ,HERCEGOVINA bez koje bi vi bili “gladni kruha” tako je kako je natrag nema a kapa dolje policajcu koji je ni kriv ni dužan sve to proživio ,kako vas stid nije upirat prstom u njega ,želite neku osvetu ,o čeme vi pričate ,dobro je sve prošlo moglo je i gore bit.Ako niste znali Hrvati u Hercegovini su vam kao Poskok dok ga ne dirneš ne dira te kad mu ugrožiš dom a to je (vjera u Boga ,obitelj i domovina)krši sve pred sobom do posljednjeg daha

Komentiraj: