Hodočasnici Marijanskog zavjeta nakon Posušja, Širokog i Mostara stigli u Međugorje

Skupina od petnaestak hodočasnika Marijanskog zavjeta za Domovinu stigla je u Međugorje u petak u poslijepodnevnim satima.

Rano jutros krenuli su iz Mostara od crkve sv. Petra i Pavla.

Već devetu godinu zaredom organiziraju pješačko hodočašće gotovo cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine.

Tako su u srijedu sudjelovali na ranoj svetoj misi u Posušju nakon čega su se zaputili prema Širokom Brijegu gdje su se u četvrtak prije svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije pomolili na Trgu širokobrijeških žrtava, nastavili do Mostara te stigli u Međugorje.

Ove godine su iz Osijeka na put dug 1700 kilometara krenuli 11. lipnja, a cilj im je stići u Dubrovnik 24. kolovoza.

Geslo ovogodišnjeg hodočašća glasi „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (cf. Lk 1,39).

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu je neprofitna udruga nastala 2015. godine na inicijativu mladih i branitelja-veterana Domovinskog rata sa željom da Bratovština i njeni članovi budu inicijatori promjena i stvaratelji novih zajedničkih vrijednosti u kršćanskom duhu.

Smisao ovoga hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu, stoji na stranici Marijanskog zavjeta za Domovinu.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Svaka čast bogu i blaženoj Bogorodice ali ovo su torci i đaba ležatori i sa bogom ovo nema veze ovotije teški interes koji se plaća debelo od crkveni para koje neko krmči kao u paše i prestanite narod terorista ovakvim glupostima

  • A jest vijest propješačili 1000 kilometara pa radi svoga interesa pa čovik radi cijeli dan od sunca do sunca da bi prehranio svoju obitelj pa nema to nigdje u vijestima pa kakva je to pokora niđe veze tosu osobni interesi tose zove đabalebaroši

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.