Hodočašće u više hercegovačkih mjesta u čast žrtvama 2. svjetskog rata

Hrvatsko žrtvoslovno društvo u suradnji s Pododjelom za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a te Središtem za istraživanje posljedica totalitarizama organizira hodočašće pod nazivom “Stopama uporno prešućivanih hrvatskih žrtava u četrdesetim godinama 20. stoljeća”.

Program počinje u subotu, 20. travnja uz molitvu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Ljubuškom (9:30 sati), Čapljini (10:30 sati), u Strugama (11:30 sati), na Radimlji (13:00 sati).

Hodočasnici će posjetiti brojna mjesta te odati počast žrtvama, a ovom prigodom u Ilićima će (17:30 sati), nakon molitve i paljenja svijeća biti i otkrivena spomen ploča s imenima prvih žrtava Drugog svjetskog rata u Ilićima.

Poziv hodočašću je otvoren prema cijelom pučanstvu

Istoga dana, u 18:00 sati u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače bit će upriličeno predstavljanje Zbornika radova s osmog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa o stradanju Hrvata južnog dijela Hrvatske i Hercegovine, te predstavljanje knjige “Veliki petak 1945.“, o životu, zaslugama za hrvatski narod i monstruoznom ubojstvu biskupa Carevića, autora Mirka Ivanjeka.

Poziv hodočašću je otvoren prema cijelom pučanstvu, te se na sudjelovanje pozivaju svi koji su u mogućnosti doći, poručuju organizatori.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva)

4 komentara

  • Izvadite 100tisuca Hrvata iz masovni grobnica, spilja, rudnika, kama. Krscanski ih pokopajte u grobnicu, kako Gospod zapovjeda.
    Pokoj vjecni daruj im Gospodine, pocivali u miru Bozijem. Amen.
    ❤️🇭🇷❤️🙏🕯️

  • Za 27:42,ajde ološU odavde ,ovdje ne pripadaš,to je naša povijest,to je bol,suza skrivena,tuga moje bake za sinovima ali ponosna osala.rodila ih 10 ,a sada iza nje i dida ima njihovih 150 potomaka na ponos Širokom Brigu i Hrvatskom narodu ,svakud nas ima ,Široki, Split, Zagreb, njemačka, Austrija,a većina je tu Široki Brig

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.