Hoće li Rimac motorizirati bogataše u Dubaiju? – Jabuka.tv

Hoće li Rimac motorizirati bogataše u Dubaiju?

Može li dio serije od najavljenih 150 primjeraka skupocjenog Rimčevog bolida završiti u Dubaiju je pitanje koje postavlja i CNN.

U pogledu performansa, Rimac C_Two definitivno konkurira kao prvi izbor. I dizajn je tu negdje, a o količini luksuza i cijeni da i ne govorimo. Tzv. “hype” oko automobila ne jenjava već mjesecima, pa i godinama, a da konačan auto još nismo ni vidjeli.

Nema sumnje, premijera novog modela novog imena će odjeknuti svijetom.

Koliko god voljeli naftu i obogatili se na njoj, i šeici bi mogli zavoljeti električnu energiju. Posebno kada donosi mogućnosti na razini Bugattijevog Chirona, pa i veće od njih. I sve to za 2.4 milijuna dolara. U istom smjeru zaključuje i američki CNN koji također nagađa kako bi Rimac mogao dobro proći u Dubaiju.

Tamošnje vlasti nastoje ekološki usmjeriti vozače i pokušati elektrificirati gamu s idejom da poveća popularnost električnih automobila. 2019. godine ih je prodano tek 1.841, a zajedno s hibridima čine tek 0.44% tržišta. Stoga će vlasti nastojati da 30% vozila bude elektrificirano, ali i da do kraja desetljeća električna vozila postignu udio od 10%. U sklopu promocije ponudili su do srpnja 2022. godine besplatan parking u Dubaiju za sva električna vozila.

Priliku je prepoznao i EV Lab koji je utemeljio Kevin Chalhoub, rođen upravo u Dubaiju. Njegova tvrtka promovira čiste tehnologije, a prvi je specijalizirani distributer električnih vozila na Bliskom istoku.

Kaže da su klijenti podijeljeni između “ekološki svjesnih milenijalaca” i onih koji traže samo vrhunske performanse, a njegova teza je da električni automobili zadovoljavaju obje grupe. EV Lab je s radom počeo u listopadu, a trenutno nudi različite modele u cjenovnom rasponu od 25.000 USD, pa sve do nekoliko milijuna vrijednog C_Two. Ove godine ih može ponuditi tek tri, a iduće pet do najviše deset, prenosi Index.

A u Dubaiju sve što se prodaje mora mirisati na luksuz. C_Two ima dobre šanse, a tome će pomoći i posjet Rimca koji bi u travnju trebao stići u sklopu globalne turneje C_Two, piše CNN. Potencijalni kupci će moći probati auto i kupiti ga. U rujnu se pak otvara i autosalon u kojem će, po svemu sudeći, biti izložen i hrvatski bolid.

I na kraju završimo Chalhoubovim riječima: Ako još vozite auto na fosilna goriva, to je kao da jašete konja, a auto je već izumljen.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.