Hoće li i kada Aluminij pokrenuti pogon Anoda?

Na dnevnom redu Skupštine dioničara mostarskog Auminija koja je zakazana za 9. kolovoza nalazi se i donošenje Odluke o zaključenju ugovora o zakupu pogona Anoda društva Aluminij d.d. Mostar s društvom Aluminij Industrija d.o.o.

Pokretanje pogona Anoda predviđeno je sporazumom o poslovnoj suradnji, a iz Aluminij Industrije još su u siječnju ove godine tražili da iskoriste ekskluzivno pravo koje im daje potpisani ugovor i aktiviraju pogon Anoda i angažiraju radnike, piše Indikator.ba.

Međutim, u dokumentu koji je krajem veljače usvojila Vlada FBiH konstatirano je da “Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije smatra da još nisu stečeni, odnosno ispunjeni svi preduvjeti iz članka 4. Ugovora temeljem kojih bi društva Aluminij d.d. Mostar i Aluminij Industrija d.o.o. Mostar pristupila potpisivanju novog ugovora o zakupu pogona Anode”.

U Aluminij Industriji naveli su da bi aktiviranje pogona Anoda veliki investicijski projekt s značajnim troškovima. Plan ponovnog pokretanja bi bio podijeljen u tri faze koje bi obuhvatile pregled stanja i opreme, čišćenje i sanaciju kvarova, testiranje opreme i puštanje u rad.

U prvoj fazi bilo bi angažirano 10 radnika i trajala bi 5 dana, druga faza 30 radnika i 12 tjedana, a treća 70 radnika i dva tjedna. Za realizaciju ovog projekta, kako su naveli iz Aluminij Industrije te dodali da bi bilo potrebno da društva Aluminij d.d. Mostar i Aluminij industrija d.o.o. Mostar, sklope ugovor o zakupu pogona Anoda.

Prema najavama za Skupštinu dioničara, ovaj ugovor naći će se na dnevnom redu.

Iz Aluminij Industrije kazali su u lipnju ove godine je za 2022. planirano vraćanje još jednog pogona u rad, a za 2023. predviđena je izgradnja solarnih panela.

(www.jabuka.tv)
10 komentara

  • Majketi vi novinari ko skupstina alzheimerovih pacijenata …. dakle nepripremljenim gasenjem struje u celijama su se ohladili blokovi aluminija. u poslijestecajnoj utrci da se mazne sta se moze – majstori su cupali i kidali celije da se dokopaju svakog takvog bloka pa je sad potrebna teska kapitalna investicija na obnovi celija. obzirom da se to nece desit nece se pokrnut ni elektroliza. aluminij ostaje samo okupljaliste pedera i homoseksualaca.

  • Hoce pred izbore tako Cova kaze. Ajde narode hlas za dobrocinitelja jeglas za pokretanje akuminija. Ha, ha, ha…! Da ga pokrenu oni koji su ga pokrali i unistili. Tko je optuzen ili nedaj Boze osuden za pljacku i gasenje giganta, zile kucavice Hercegovine.???

  • Kako da neće biti pokrenuto kao nekada. Eno dole vratio se Michael Bosnjak iz elektroprivrede napustio je i vraca se u aluminijski. Vrtit ce janjce povodom ponovnog budenja pogona sa svojim intimusom bivsim direktorom Ljubicem

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.