HNŽ osigurala 4,2 milijuna KM za lokalne prometnice

Vlada HNŽ-a u srijedu je putem nadležnog ministarstva i Uprave za ceste osigurala doznačivanje ukupnoga iznosa od 4.205.000,00 KM jedinicama lokalne samouprave u HNŽ-u za projekte u cestogradnji i obnovi prometnica.

Pripadajuće ugovore s gradonačelnicima i načelnicima odnosno predstavnicima sedam gradova i općina s područja HNŽ-a potpisao je ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda zajedno s ravnateljem Uprave za ceste HNŽ-a Kemalom Šoljićem.

Na temelju inicijative jedinica lokalne samouprave, u Proračunu HNŽ-a osigurana su grant sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM kojima će biti omogućena provedba projekata na lokalnim cestama. Sredstva su raspodijeljena na osnovu provedenoga Javnog poziva i njime utvrđenih mjerila i načina utvrđivanja visine sredstava po korisnicima.

Foto: Vlada HNŽ

Također, Vlada je donijela Odluku na osnovu koje je jedinicama lokalne samouprave na provedbu doznačeno i dodatnih 2.705.000,00 KM namijenjenih za važnije priključne lokalne ceste, planirane Planom i programom Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2024. godinu.

Uplata sredstava na račune gradova i općina uslijedit će nakon potpisivanja ugovora kojima su regulirana međusobna prava i obveze te osiguran nadzor nad utroškom sredstava. Obuhvaćeni su Grad Mostar, Grad Konjic, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Prozor-Rama i Općina Jablanica, dok će projekte koji se odnose na područja Grada Čapljine i Općine Ravno samostalno provesti resorno ministarstvo.

Realizacijom planiranih projekata bit će značajno unaprijeđeno stanje na lokalnim i nekategoriziranim cestama, što će u velikoj mjeri doprinijeti boljim uvjetima za život stanovnika svih područja naše županije, izjavio je ovom prigodom Kemal Šoljić.

Vlada HNŽ-a odobrila 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.