HNŽ: ‘Najbrži vozač’ vozio gotovo 100 km na sat preko ograničenja

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a tijekom prvih jedanaest mjeseci izdalo je više od 10.500 prekršajnih naloga na osnovi radara. Prema podacima iz MUP-a, 1199 prekršajnih naloga izdano je na osnovi stacionarnih radara te 9441 prekršajni nalog na osnovi pokretnih radara, piše Večernji list BiH.

Prekoračenje brzine

“Najveće registrirano prekoračenje brzine kretanja vozila zabilježeno je na magistralnoj cesti M17 u mjestu Bijela, gdje je dopuštena brzina 80km na sat, a radar je registrirao brzinu od 172 km na sat”, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Nadalje navode kako se iz dosadašnjih iskustava pokazalo da najveća potreba za radarima postoji na dionicama magistralne ceste M17, gdje je i zabilježen najveći broj prekršaja. Budući da su se za time pokazale potrebe, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a u sljedećem vremenskom razdoblju planira nabaviti još deset radara koji će biti raspoređeni po policijskim uprava diljem Hercegovačko-neretvanske županije, a koji će omogućiti kontrolu brzine na prometnicama.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s predsjednikom Nevenkom Hercegom i vodstvo MUP-a HNŽ-a koji vodi ministar Slađan Bevanda opredijeljeni su za poboljšanje stanja u ovoj sigurnosnoj instituciji. U skladu s tim, u tijeku je natječaj za prijem 75 kadeta policajaca i 5 kadeta mlađih inspektora te se najavljuje raspisivanje još jednoga natječaja preko kojega bi posao trebalo dobiti još 100 policijskih službenika.

Ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda još je jednom ponovio kako je stanje u ovom ministarstvu zabrinjavajuće te da je potrebno što prije završiti proceduru natječaja koji je u tijeku i raspisati novi kako ne bi došlo do radikalnih poteza. Jedan od tih poteza na koje će MUP biti prisiljen ako se uskoro ne zaposle novi policajci je i zatvaranje određenoga broja svojih ispostava, ali i policijskih postaja.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.