Fashion arena predstavila nove kolekcije poznatih dizajnera

Drugu večer Fashion Arene, koja se održala u nedjelju, 4. prosinca u Kongresnoj dvorani u zgradi Vlade FBIH U Mostaru, otvorila je  Linea exclusive, hrvatska modna kuća iz Zagreba sa dugogodišnjom tradicijom.

Ovaj jedinstveni modni brand, čije su kreacije neizostavne na crvenom tepihu, ali i u svakom ženskom ormaru, prvi se put predstavio revijom pred mostarskom publikom.

Večer je otvorila Tina Katanić, a pistom su defilirale poznate manekenke iz naše zemlje I regije- Daniella Mijatović, Tea Bošković,Vedrana Lindarić, Sarah Čerkez, Ivana Ergić, Lana Gržetić, Petra Frković, Katarina Prnjak, Petra Dukić i brojne druge manekenke i manekeni.

Ljubiteljima mode u Mostaru predstavila se i jedna od najboljih bh dizajnerica– Ljiljana Majkić, koja voli neobične forme i spajanje nenosivog s nosivim.

Njezina nova kolekcija nosi naziv PUZZLES OF IDENTITY, a osnovne karakteristike su slobodna skulpturalna forma, poetičnog duha i eklektičnog karaktera. S obzirom da teži suvremenom kreativnom izražaju i eksperimentalnom pristupu kreiranja, nije neobično što njene kreacije izgledaju kao male skulpture.

Publika je uživala I u reviji  Milana Senića, bh modnog dizajnera, stiliste I kostimografa.
U fokusu njegovog dizajnerskog istraživanja jesu klasični  odjevni predmeti, poput košulje, male crne haljine, kao i  odjevni predmeti  karakteristični za mušku modu, koje kroz dekonstrukciju, arhitekturalnost, strukturalnost  i transformabilnost interpretira na svoj, nov i drugačiji način.

Volumenizirani baloneri i uske hlače, suknje punog kruga, brokatni materijali, mrežasta čipka, odlikuju novu kolekciju splitskog Arilea u trendovsku i kreativnu prije svega.

Svijet osamdesetih godina ispričan je kroz rad ovog modnog studija, koji je u konstantnom istraživanju kroja, ostao uvijek nenametljiv a opet inovativan i prepoznatljiv.

21.stoljeće- stoljeće dostignuća, virtualnog svijeta, brzine života, a  u korak s time hrvatska dizajnerica Vesna Gabriša iz Petrinje imala je svoje prvo predstavljanje kolekcije ”Escape to the Future”. Vizija cijele priče je vizija budućnosti odjeće-jednostavnost je potreba funkcije. U sklopu revije publika je uživala u performansu dizajnerice Vesne Gabriše, Josipa Grabovca, Nere Petrovečki I bivših plesača grupe Colonia -Nevena Ivića I Denisa Rajčića.

Kolekcija Krie designa nakon predstavljanja u Zagrebu i Green Fashion Weeku u Milanu, stigla je I pred mostarsku publiku.

Modna dizajnerica Kristina Burja koja se krije iza Brenda Krie design i ove je sezone ostala vjerna svom prepoznatljivom izričaju.  Inspiraciju za novu kolekciju pronašla je u prirodi, posebno kristalima.

Njezinom revijom zatvoren je ovaj novi modni događaj u BIH, koji je novo izdanje najavio na proljeće na Mostarskom sajmu gospodarstva.

(www.jabuka.tv | FOTO: Mate Zemljić)

Komentiraj: