HNŽ: 2 milijuna KM domovima zdravlja, 1,2 milijuna za prijevoz učenika, usvojen i Prostorni plan – Jabuka.tv

HNŽ: 2 milijuna KM domovima zdravlja, 1,2 milijuna za prijevoz učenika, usvojen i Prostorni plan

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u petak, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, usvojila je odluku kojom je odobrila dva milijuna maraka za domove zdravlja u svim gradovima i općinama te županije.

Vlada je razmotrila i prihvatila Operativni plan cijepljenja protiv Covid-19 koji je pripremio Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a u suradnji s resornim ministarstvom. Planom su jasno definirane aktivnosti Vlade, resornog ministarstva, Zavoda za javno zdravstvo te jedinica lokalne uprave i samouprave, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Uz ostalo, istaknuto je kako su prioritetne skupine za cijepljenje: zdravstveni radnici, osobe i osoblje u socijalnim ustanovama za smještaj starije populacije, populacija starija od 65 godina, ranjiva populacija s kroničnim bolestima te zdrave osobe od 18 do 64 godine starosti koje rade u značajnim javnim službama (policija, obrazovanje i slično).

Foto: Vlada HNŽ

Razmotrena je informacija resornog ministarstva o tijeku pregovora s reprezentativnim Nezavisnim sindikatom zaposlenika SKB Mostar, nakon čega su usvojeni zaključci da se održi sastanak svih članova Vlade i Pregovaračkog tima Vlade, a potom, u što je moguće kraćem roku, i sastanak sa svim dionicima zdravstvenog sustava – predstavnicima osnivača, suosnivača i menadžmenta zdravstvenih ustanova, te jedinica lokalne samouprave.

Za prijevoz učenika 1,2 milijuna KM

Iz resora Ministarstva unutarnjih poslova, Vlada je dala suglasnost na tekst Kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ-a i Sindikata policije HNŽ-a u trajanju od dvije godine. Istaknuto je kako su pregovarački timovi Vlade i Sindikata uspješno usuglasili tekst Kolektivnog ugovora kojim su utvrđena prava i obveze poslodavca, Sindikata i uposlenika iz rada i po osnovu rada u Ministarstvu.

Vezano za rad Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, usvojena je odluka u vezi s plaćanjem prijevoza učenika osnovnih škola u svim gradovima i općinama HNŽ-a u iznosu od 1.200.000 maraka.

Foto: Vlada HNŽ

Razmotren je i prihvaćen Nacrt izvješća o radu Vlade HNŽ-a za 2020. godinu. U opsežnom dokumentu istaknuto je kako je godinu obilježila pandemija koronavirusa, no Vlada je ponudila učinkovit i primjeren odgovor na tu krizu. Na poseban način, uz brojne projekte u svim područjima djelovanja – prosvjeti, kulturi, športu, brizi za socijalne kategorije, braniteljsku populaciju i brojnim drugima, naglašeno je donošenje tzv. korona zakona, te pomoć gospodarstvu, turizmu i poljoprivredi i kroz druge oblike kreditiranja i poticanja za što su izdvojena značajna sredstva.

Vlada je, uz niz drugih odluka i zaključaka, usvojila Financijski plan Agencije za privatizaciju u HNŽ-u za 2021. godinu, navodi se u priopćenju.

HNŽ dobila prostorni plan

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je na svojoj današnjoj sjednici Prostorni plan HNŽ-a.

Taj dokument bio je na skupštinskim klupama još 2018. godine, ali je tada povučen iz proceduralno tehničkih razloga.

Skupština HNŽ (Foto: Fena)

U međuvremenu je ažuriran shodno planovima i odlukama donesenim na višim razinama vlasti, posebice onima koje se odnose na trasu autoceste na koridoru Vc.

Kada je u pitanju upravljanja otpadom, predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago kazao je kako Prostorni plan HNŽ-a za sada ne tretira taj problem. Po njegovim riječima, plan upravljanja otpadom radit će se u suradnji s jedinicama lokalne samouprave te će ti planovi zatim biti uklopljeni u Prostorni plan HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ma bogu vi svom pričajte. U prošloj godibi je županiju napustilo 1.600 mladih osoba.
    Pa vi pišite,usvajajte,lažite,izglasavajte,ali činjenice su činjenice

  • Gadjaju se milionima ko djeca prackama u prazno… Za dzaba vam fore i fazoni.. Od 1mil..200 ulazete a 800 izmedju sebe djelite … ko vas jbe vise i vas i mmf humanitarne novce i ulaganja.. Ljudi bjezte na sela svakako je 3.svj. na vratima… A sotonjare neka se guse u luciferovim milionima zvakat cete asfalt , gume od autobusa i diplomama gyzce brisat…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.