Capak: U Hrvatskoj se karantena produljuje na 14 dana – Jabuka.tv

Capak: U Hrvatskoj se karantena produljuje na 14 dana

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak najavio je u petak da se vrijeme karantene u Hrvatskoj vraća na 14 dana, a izvijestio je i da se u prvih pet dana ovoga tjedna bilježi porast od gotovo 35 posto novozaraženih u usporedbi s istim razdobljem prošloga tjedna.

U prvih pet dana ovoga tjedna zabilježena su 2.152 novooboljela, dok je to u prvih pet dana prošloga tjedna bilo 1.597, što je porast od gotovo 35 posto na tjednoj razini, kazao je Capak na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

Istaknuo je da će uskoro biti objavljene nove upute u kojima će vrijeme karantene biti produljeno na 14 dana, istaknuvši da se karantena vraća jer je prvenstveno bila uvedena zbog potrebe da se zdravstveni radnici što prije vrate na posao, javljaju agencije.

Sad ćemo to vratiti iz razloga što je većina zdravstvenih djelatnika i djelatnika domova za starije cijepljena, imamo i manji broj oboljelih i ne znamo koliko imamo britanskog soja u populaciji pa mislimo da je u ovom trenutku važno da vratimo svu karantenu na 14 dana, poručio je.

Komentirao je i potez povratka na online nastavu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja u Hrvatskoj ima najveću 14-dnevnu incidenciju broja novozaraženih na 100.000 ljudi, istaknuvši da je logično da je lokalni stožer u dogovoru s osnivačima škola posegnuo za takvom odlukom.

Smatra i da se u Hrvatskoj s ovim porastom broja novooboljelih ne događa treći val epidemije. Ja bih rekao da je prije ovo rep drugog vala, ocijenio je.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić/Pixsell)


10 komentara

  • Guzonje i tajkuni se odmorili, naskijali i sad opet obican narod zatvoriti u kuce, stanove i strpati ih pod kontrolu mocnika.. Fujjjj.!!! Koronu, virus koriste u politicke svrhe i ove mjere zlorabe kako bi kontrolirali mase, narod… U BiH je jos gore…

  • Da. A pošto narod s obje strane granice šuti i trpi KRETENSKE MJERE, a zna da nema pandemije niti epidemije niti bolesti ikakve, zaslužuje sve šta mu serviraju ovi ublehaši već godinu dana. Godinu dana LAŽI koje bi dijete od 3 godine prozrelo. Ali naš narod GLUMI. Misli izvući će se nekako. Ali neće.

  • pobogu glupsone,kakva gluma, prevara????…. pa jel moguće da neznaš nikoga da je prebolio ili umro od ove bolesti..evo primjer Trn (Š.Brijeg), 90% Trna je u 11/2020 imalo coronu..90%..neznam kuću u kojoj netko tada nije bio zalegao..kakva prevara glupane balavi, šta malo te inkomodira (a tebi ko fol ne može ništa pa te briga za ostale) pa sad rigaš vatru, de skupite se vi koji mislite da je sve ovo prevara a mi ćemo koji mislimo da nije na drugu stranu, pa ćeš vidit koga je više balo balavi

  • Objasnit ce ti ovaj gore u 18 i 23 gdje je gripa. On je prebolio sve zna. Evo prošao mu dnevnik . Sad ima novi soj . Prenio mu ga Tv.

  • To se prije zvalo virusna upala pluca. I prije je bilo epidemija, ali nije proglasena pandemija u cijelom svijetu. A to sto pricaju na TV-u pametan covjek odavno ne vjeruje. To su price za malu djecu. Da je to opasna bolest pomrlo bi trecina svijeta. Ljudi umiru od bolesti i starosti svaki dan. U svijetu godisnje nestane preko dva miliona djece. Zasto tada ne proglase pandemiju.Bolest postoji, ali nije opasna koliko pricaju.Kome to do sada nije jasno nije razborit covjek i svatko mu moze nametnuti sto zeli. Nazalost dosta je takvih malodusnih ljudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.