HNS: Vatreni neće klečati na EURO-u, to nije u kontekstu hrvatske kulture i tradicije

Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci uvijek i svugdje osuđuju sve oblike diskriminacije. Pritom, naravno, poštujemo pravo svakog pojedinca i organizacije da odabere kako će se i kada boriti protiv rasizma ili u neku drugu svrhu.

Hrvatski nogometni savez smatra da svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje o ovakvim temama i pravo na odabir kako će se prema tome postaviti. Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega.

Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije.

U kontekstu ove teme, najvažnijom smatramo činjenicu da hrvatski reprezentativci svojim djelima kroz cijelu karijeru pokazuju da cijene svaku osobu, suigrače i protivnike, te ne rade razliku po socijalnim, rasnim, vjerskim, etničnim ili drugim osobinama, a to je vrijednost koju promiče i Hrvatski nogometni savez, priopćili su iz HNS-a.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Ajde barem nešto. kome da kleče?! terorističkoj i rasističkoj organizaciji BLM?!. Plaćenoj od svjetskih vladara iz sjene. Osvjedočenih SOTONISTA i Mračnjaka najgore vrste. Njima da klečimo?

  • tkoje naucijo klecat klecace opet.toje.tradicijonalno svakog balkanca kojibi za saku novca.dao vlastitog supka damuga burgija na tenane.

  • Kakvo klečanje bgt?
    Mi s Balkana se nebi nikada ustali s koljena po tome ,jer nema ko nas nije hebavo od Turaka,Mlečana,Ugara, Tite i što je najgore mi svi međuse.Jednom papku palo nešto na pamet i sada bi mi trebali to radit,Ma daj okanite se pomodarstva i tih gluposti.Neka svatko nosi svoj križ a ne kmečati nad svojom sudbinom.Onaj čin je užasno ubojstvo i neka zato počinitelj odgovara i to je to.
    A koliko je naših ljudi poubijano po Blajburgu, pa ako hoćete i po Jasenovcu, Vukovaru,Srebrenici, Doljanima.. i ostalim stratištima pa se nisu ti tamo sjetili klečati.Dobre su i njihove zasluge za to što se ovdje događalo.
    DRAGI HRVATI PODRŠKA ZA OVO!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.