HNS: Pritisci na pravosudni sustav su nedopustivi

Hrvatski narodni sabor BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ističe kako se vrši neviđeni politički pritisak na pravosudne institucije te da je to nedopustivo u jednoj demokratskoj i pravnoj državi u kojoj bi zakoni trebali jednako vrijediti za sve.

Je li se doista radi o kriminalnim i protuzakonitim radnjama prepuštamo pravosuđu koje će dati konačan odgovor na sva sporna pitanja. Kriminal ima svog počinitelja i treba za takvo što odgovarati.

Također, presumpcija nevinosti vrijedi za svakoga dok institucije ne dokažu drugačije. Takvo što se zove vladavina prava i pravna država koja mora imati snažne temelje koji jednako važe za sve, i Bošnjake i Srbe i Hrvate. Sve ostalo je autokracija i vodi nas u demokratski sunovrat i totalitarni način upravljanja. To je univerzalno polazište ukoliko doista želimo imati demokratski uređenu i snažnu državu po uzoru na zapadna društva i Europsku uniju kojoj težimo, navode iz HNS-a.

Ocjenjuju kako je optužba o nekakvom državnom udaru s nacionalnim predznakom jeftina floskula.

Po istoj logici stvari jesu li američke vlasti izvršile udar prije tri dana stavljanjem nekadašnjih visokih bošnjačkih političkih dužnosnika na crnu listu zbog koruptivnih afera? Je li takvo što udar na Bošnjake? Je li trgovina utjecajem u aferi “Asim” također udar na dokazane patriote?, pitaju iz HNS-a.

Kriminalne radnje i korupcija, kako su naglasili, nemaju nacionalni, jezični ili vjerski predznak.

Medijska huškanja, prozivanje i etiketiranje bilo koga u ovom trenutku predstavlja neodgovorno ponašanje koje u svojoj krajnosti ne može ničemu pridonijeti osim trovanju međunacionalnih odnosa koji su već ionako narušeni. Kreiranjem lažne slike stvara se još veća društvena i politička dubioza koja u krajnjem ishodu ne može pridonijeti ničemu dobrom, poručuju iz HNS-a.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ovaj HNS treba pod hitno rastjerati. Skup uhljeba koji priskrbljuju legitimitet Covicu i za to bivaju dobro nagradeni. Sto je hrvatski narod dobio postojanjem HNS. Za sto ste nam se izborili. Kroz HNS stitite samo sebe i jedni druge. Tocno odtao je muk na Dodikovu izjavu. Sramite se. A i sa ovim priopcenkem kasnite i dobro vagate da ne povrijedite Bakira i SDA svog koaliciskog partnera. Po hrvatima svi pljuju od vasih koaliciskih partnera u vlasti SNSD, SDA pa do DF, SDS, SDP. Svi protiv hrvata. Pa sto vi gospodo radite onda… Nista zato nam o jeste ovakp.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.