HNS: Postupanje SIP-a je neprihvatljivo, sve njegove akte ne prihvaćamo

Hrvatski narodni sabor BiH drži u potpunosti neprihvatljivim postupanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH te navodi kako se njegovo djelovanje i akti neće prihvaćati.

Nedopustivo je da nelegalno i nelegitimno tijelo preuzima nadležnosti za koje nema nikakvog zakonskog utemeljenja postupanjem koje nije u mjerodavnosti SIP-a već izvršne i zakonodavne vlasti, ističu iz HNS-a.

Takvo ponašanje, smatramo neprimjerenim, time više što se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi u složenim vremenima koji dolaze kao posljedica globalne pandemije koja je uzrokovala istovremene izazove zdravstvenim i ekonomskim sustavima.

Bilo koja inicijativa, odluka, zaključak ili drugi akt koji donosi nezakonito i nelegitimno tijelo ne može se prihvatiti kao pravno valjan niti se po istome može postupati.

Hrvatski narodni sabor ističe neophodnu potrebu žurnih konzultacija demokratski izabranih predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine, kao jedinih ovlaštenih i mjerodavnih da u novonastalim okolnostima oblikuju rješenja u Izbornom zakonu glede svih pitanja koja se tiču lokalnih izbora.

HNS poziva na transparentno, demokratsko i zakonski utemeljeno djelovanje te apelira na neodložno i žurno odbacivanje nelegalnih i nelegitimnih tijela i akata koji su protivni zakonskim temeljima Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

Zbog izvanredne situacije s koronavirusom, SIP će tražiti odgodu lokalnih izbora u BiH

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Djabe prica, SDA je preuzeo sve u Pederaciji.HNS moze pricati koliko god hoce , ali Sarajevo radi po svome.Kada preuzme svu Pederaciju onda ce dozvoliti podjelu BiH.Njima i ne treba vise.Srpsku su izgubili vec odavno i oni su svjesni toga, ali je zato Pederacija njihova.

  • A to i zanima samo ove kradezeovce,o i brinu o pozicima i raspodjeli love. A same TOKMSKE ne skolovane su postavili na funkcijama da rukovode u ovakvim situacijama!!! Koliko je ljudi na placi u civilnoj zastiti a koliko ih je sada na bolovanju?!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.