HNS objavio kada se nastavlja HNL

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19, objavio je HNS na svojim stranicama.

Nakon jučerašnjeg sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Kupa, a tjedan dana poslije, 6. lipnja bilo bi nastavljeno natjecanje u HT Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisutnosti gledatelja.

Finale Hrvatskog kupa trebalo bi se odigrati 1. kolovoza. Podsjetimo, u polufinalu Kupa sastaju se Rijeka i Osijek te Slaven Belupo i Lokomotiva.

Očekuje se da će predložene datume potvrditi Stožer civilne zaštite, sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Druga HNL i 3. HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./2020., a neće se nastaviti niti natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

Izvršni odbor će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a.

HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.