Cijelo vrijeme pogrešno peremo zube, pogledajte zašto

Na koji način perete zube? Dvije minute grubo i oštro četkate, a onda malo očistite koncem nakon pranja? Možda upotrebljavate vodicu na kraju? Radite krivo.

Čišćenje koncem i ispiranje vodicom dva su vrlo bitna koraka u oralnoj higijeni, ali bitno je i kojim redoslijedom to radite, prenosi Metro.

Točan redoslijed smanjit će nastajanje plaka, bolesti desni i drugih problema s usnom šupljinom, a nedavna istraživanja dokazala su da siromašna oralna higijena može biti povezana s bolestima srca, dijabetesom i upalom pluća. TikTok korisnica@kassyslays90 objavila je video u kojem njezin suprug govori kako se pravilno peru zubi i ostavila gledatelje u šoku.

@dr.m_More on this!!!

♬ original sound – dr.m_

Kaže da je pravi način pranja zubi taj da prvo isperete usnu šupljinu vodicomkoja sadrži alkohol, onda očistite koncem, a onda tek dolazi na red četkanje. Ako koristite vodicu tek nakon pranja pastom za zube, zapravo ispirete fluorid koji ste nanijeli četkanjem i koji je dobar za zdravlje, piše Večernji.hr.

Mnogi stomatolozi složili su ses Kassynim suprugom. Dr. Suhail Mohiuddin kaže: Ako vam krvare desni, isperite usta vodicom s alkoholom prije nego što četkate zube, a ako ne možete, preskočiti ovaj korak. Četkajte dvije minute, a nakon toga po želji očistite zube koncem.

Ono što još savjetuje jest korištenje vodice s fluoridom. Uzmite preporučenu dozu, ”mućkajte” u zubima i pljunite, ali vodom isperite nakon barem pet minuta kako bi fluorid neko vrijeme ostao na zubima i djelovao. Možete to raditi dva puta dnevno, ali važno je napraviti to prije spavanja kako bi fluorid djelovao dok spavate. Dakle, prvo vodica, zatim četkanje, konac, a na kraju vodica s fluoridom.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.