HNS će uputiti službenu inicijativu da BiH prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela

Hrvatski narodni sabor pokrenut će službenu inicijativu da BiH prizna Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael, doznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro informiranog izvora u HNS-u.

Ova inicijativa se najavljuje nakon što je izraelsko veleposlanstvo za BiH sa sjedištem u Tirani u službenom dokumentu podržalo hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i nakon što je izraelski veleposlanik Noal Gal Gendler raskrinkao bošnjačko politiku koja zloupotrebljava židovsku zajednicu u BiH kako bi i dalje uzurpirala mjesta Hrvata, Srba, Židova i Roma u federalnim i državnim institucijama.

To je minimum koji možemo učiniti kako bi smo se zahvalili našim prijateljima u Izraelu za izravnu potporu koju su dali nastojanjima demokratskih snaga u BiH da svaki narod ili zajednica bez obzira na svoju brojnost ima pravo samostalno odlučiti tko će biti njihovi legitimni predstavnici, ističe sugovornik HMS-a.

Kako saznaje Hrvatski Medijski Servis inicijativa će biti proslijeđena u nadležne državne institucije.

Svjesni smo da će se bošnjačka politika ovome suprotstaviti s obzirom na potporu koju daje palestinskoj strani i s obzirom na današnju uvrijedljivu izjavu Bakira Izetbegovića o Izraelu, no mislim da je to naša moralna obveza. Pretpostavljam da bi srpska politika trebala podržati ovaj naš prijedlog, istaknuo je izvor HMS-a.

Izrael podržao prijedloge hrvatskih stanaka o promjeni Izbornog zakona

On nadalje ističe kako je u političkom Sarajevu izražena antisemitska i anticionistička atmosfera te da bi s ovom inicijativom takve negativne pojave trebalo iskorijenjivati bez obzira gdje se pojavljuju.

Ova inicijativa nije usmjerena ni protiv koga nego je izraz priznavanja bogatstva različitosti koje postoje u Izraelu bez obzira je li riječ o židovima, muslimanima ili kršćanima. Mislimo da se pod zaštitom Države Izrael kao jedine demokratske države u tom dijelu svijeta svi mogu komotno osjećati u njezinom glavnom gradu.

Ukoliko ova inicijativa ne bude usvojena u državnim institucijama Hrvatski Medijski Servis doznaje kako će HNS samostalno sa svojom deklaracijom priznati Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael.

Iranski i izraelski diplomati svađaju se zbog Izbornog zakona u BiH

Iako nije riječ o klasičnom priznanju države neka naši prijatelji u Izraelu znaju da jedan cijeli konstitutivni narod priznaje njihove težnje za Jeruzalemom kao glavnim gradom, kaže sugovornik HMS-a.

Podsjetimo Jeruzalem su kao glavni izraelski grad priznale SAD, Češka, Kosovo…

Brkić: Ministrica Turković u demaršu Izraelu ne govori u ime BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

6 komentara

  • U kojem ce ustoliciti i krunisati antihrista…pripreme za pozornicu i spektakl su gotove….antihristov hram u Jerusalemu…

  • Pa bola kako mislite da živimo sa bošnjacima, što stavljate sol na ranu! Nije uredu, znamo svi kako je nasta izrael ali ođe se očito ide u kost! Iole normalan čovik zna da je izrael nasa na otimačini, genocidu i zločinima!

  • Izrael je nastao na temelju novca najbogatije svjetske obitelji Rotchild i najstariji član te obtelji je to i javno rekao (imate intervju na You tubu!). Prema tome, pametnome jasno: sve što se novcem može kupiti (nečiji život, država, zlato, sloboda,…) to će se i kupiti. Cijena nije važna! A što smo mi u BiH 2021. ostali bez 170.000 građana, ma koga to briga!

  • Sada je jasno zašto je Čović prepustio Aluminij Židovima,zarad spašavanja svoje i njegovih jataka kože i napljačkanog imetka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.