HNS BiH traži ispriku Bisere Turković – Jabuka.tv

HNS BiH traži ispriku Bisere Turković

Povodom posljednjih istupa ministrice vanjskih poslova BiH, Bisere Turković, Hrvatski narodni sabor BiH uputio je priopćenje javnosti.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sastanak ministrice MVP-a BiH s uvaženim ministrom vanjskih poslova Njemačke, ministrom Maasom pokazao je kako praktično izgleda iskorištavanje državnih institucija u promicanju osobnih, vlastitih partikularnih stavova koji nisu stavovi Bosne i Hercegovine, države koju predstavlja i čije interese treba zastupati. 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je ključna institucija u međunarodnom svijetu koja treba promicati interese i ciljeve suverene države. Ministrica Turković danas je demonstrirala da svoju državu, kao ni ministarstvo na čijem je čelu, ne promišlja na takav način

Uvažena gospođa Turković pozvala je na snažno uključivanje OHR-a potpomognute SAD-om i novom administracijom oko pitanja reformi izbornog zakonodavstva. Uz gaf oko uključivanja Velike Britanije kao dijela EU (pitanje Brexita je već odavno završeno političko pitanje u EU), gospođa Turković javno, na sebi svojstven način, traži od ministra Maasa intervencije OHR-a čineći teške diplomatske i političke propuste na europskom putu BiH.

Podsjećamo, Europska komisija je službeno kao jedan od prioritetnih uvjeta navela gašenje Ureda Visokog predstavnika kroz sljedeće razdoblje, i upravo to je jedan od ključnih zadataka novog Visokog predstavnika, gospodina Schmidta.

Jednako važno, i Europska komisija i Europski parlament, naveli su kako reforme izbornog zakonodavstva kao jednog od prioriteta trebaju biti rezultat održivog rješenja kojeg će ponuditi domaći političari. Gospođa Turković nije propustila ni spomenuti navodno miješanje susjednih zemalja, a javno poziva direktno uključivanje drugih zemalja. 

U vlastitom nepoznavanju elementarnih stvari, podsjećamo da bi gospođa Turković kao rođena Sisčanka, trebala znati da je RH već punopravna članica EU kojoj Bosna i Hercegovina treba pristupiti te da je u ovom trenutku RH ključna jugoistočna granica EU u širem kontekstu, počevši od pitanja sigurnosti, razmjene usluga i dobara, migrantske krize te da ima posebnu odgovornost kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. 

Postavljamo pitanje i veličanja ratnih zločina koje ministrica Turković koristi u svom javnom diskursu, iznova otvarajući ratne prošlosti i patnje obiteljima koje su direktne žrtve Turkovićkinih junaka. Još jedanput pozivamo uvaženu ministricu da se javno ispriča za takve stavove i javne istupe i ispriča se žrtvama i obiteljima stradalih. Nadamo se i da joj je ministar Maas dao istu sugestiju i savjet, stoji u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


18 komentara

  • Još je nazivate uvažena. Imate vi u svojim redovima Turkovićkih poput Krište Zovke i još nekih što su zalutali u politiku.

  • Ministrica koja prestavlja samo jedan narod,mene bi bilo stid,treba imati svoj stav ljudski a ne isključivo etički tj.bošnjački.

  • Debela prkna u svim svojim izjavama ne može sakriti mržnju prema Hrvatima i prema Hrvatskoj, gdje je i rođena. Prkni treba oduzeti državljanstvo i pozvati je na kaznenu odgovornost. Prkna veliča zločinca Dudakovića i njemu slične, iz čega proizlazi da je i sama zločinka.

  • Ova zena na ovoj vaznoj funkciji je pokazatelj da BiH nema buducnost u ovakvom uredenju. Koga ona prestavlja, koga Dzafirovic i Komsic prestavljaju itd. I EU i Svijetu je sve jasnije sa kim imaju posla..,

  • To je sve sarajevska multikulturalnost. Svi prde u istu tkivu. Mislim na muslimane. Građanska bosna kao i građanska jugoslavija pod Miloševićem. Hrvati se borili a njih na more.Oružje okrenuli na nas umjesto na srbe. Plakala picke u krajini a sad ispade da su oslobodili Hrvatsku i sve okolne zemlje. Za koju godinu i Mađarsku. Kada je “ugledni istoricar” imamovic opomenut da prekraja povijest izjavio je ma pustite kolega malo zbijamo redove. Sa prelivodama ne možeš ništa nego oprez i rastojanje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.