Policija u Neumu na nogama zbog dovoženja medicinskog otpada iz Mostara i Širokog? – Jabuka.tv

Policija u Neumu na nogama zbog dovoženja medicinskog otpada iz Mostara i Širokog?

Policija u Neumu je na nogama zbog istrage dovoženja medicinskog otpada iz Mostara nakon što je slučaj razotkrio i prijavio mještanin Josip Butigan, koji je, svjedočeći tom događaju, zadobio prijetnje od izvršitelja.

Butigan za Klix kaže kako je u ponedjeljak u mjestu Klepovica, udaljenom pet kilometara od srca Neuma uhvatio na djelu radnike koji dovoze kamionom i bagerom zatrpavaju medicinski otpad.

Oni su me maltretirali i prijetili navodeći kako niko ne smije saznati to što sam vidio, jer bi mogli završiti u zatvoru, kaže Butigan.

Ističe da se radi o mještaninu Neuma Đuri Bogdanoviću, koji zatrpava medicinski otpad bagerom, i Darku Stankoviću, koji otpad dovozi kamionima tvrtke Gram trans iz Širokog Brijega.

Dodaje kako, prema njegovim saznanjima, dovoženje i zatrpavanje medicinskog otpada u jedinom bh. gradu na moru traje više od dva mjeseca, a dovozi se iz Mostara i Širokog Brijega.

Sreća da je policija preuzela slučaj i počela provođenje istrage, kaže Butigan za Klix.

Priča o onome što se dogodilo proširila se u Neumu odmah, pa su ogorčeni građani svojim vozilima to mjesto blokirali u utorak ujutro u znak prosvjeda i čekali istražne organe da slučaj preuzmu službeno.

Iz Operativnog centra u Neumu su Klixu potvrdili da je mještanin Neuma prijavio ovaj slučaj te da policijski službenici od ranih sati na terenu provode sve zakonom previđene istražne radnje kako bi se slučaj koji je šokirao čitavi Neum što prije riješio.

(www.jabuka.tv)