HNS BiH: Razgovor Palmera i Čovića ulijeva nadu da će se izbaciti radikalni unitaristički narativ – Jabuka.tv

HNS BiH: Razgovor Palmera i Čovića ulijeva nadu da će se izbaciti radikalni unitaristički narativ

Politički razgovori Posebnog predstavnika SAD-a za zapadni Balkan Matthewa Palmera s političkim dužnosnicima još jedanput su potvrdili koliko aktualni politički razgovori oko promjena Izbornog zakona BiH usmjeravaju europsku budućnost BiH, priopćili su u četvrtak iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Uputili su snažnu potporu svim diplomatskim aktivnostima Posebnog predstavnika SAD-a čiji su stavovi, kako kažu, “komplementarni s politikom HNS-a i legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda u postizanju dogovora oko Izbornog zakona BiH“.

Rješavanjem diskriminatornih odredbi Izbornog zakona BiH stvaramo preduvjete održivog rješenja i nužne stabilnosti u kontekstu pristupanja Europskoj uniji, ističu iz HNS-a BiH.

Naglašavaju kako razgovor predsjednika HNS-a Dragana Čovića i Matthewa Palmera ulijeva nadu da će i druge odgovorne politike izbaciti radikalni unitaristički narativ iz svog javnog diskursa kao retrogradan pokušaj dominacije jednog naroda.

Ključne sudske odluke u predmetima “Sejdić & Finci” i “Ljubić” sprječavaju dominaciju i jačaju temeljne konstitucionalne odrednice Ustava BiH – konstitutivnost tri naroda i legitimno predstavljanje uz omogućavanje svim stanovnicima BiH da se kandidiraju i mogu biti birani, zaključuje se u priopćenju HNS-a BiH.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Muslimani računaju da će Evropa bit toliko razjedinjema da će Erdogan preuzet upravu u BiH, Sandžaku, Kosovu i Albaniji. Ovaj nered u BiH su i napravili sandžaklije Silajdžić, Ganić Halilović i ostali inače, iako je Alija bio islamski fundamentalist, nebi bilo sukoba između Hrvata i Muslimana jednostavno zbog istih interesa u ratu.

  • Što nebi uredili izborni zakon po uzoru na SAD , samo da se umjesto država primjenjuju županije, uzimajući u obzir da se zadovolji i načelo konstutivnosti i prava manjina.

  • Covic i Palmer imaju ista promisljanja. Onda mi hrvati nemamo brige. Do sada je to bilo obrnuto, amerikanci su vazda promisljali tko Bakir i ekipa. Ali da budemo jasni, Covicu vjerujem tko i Bakiru… Toliko o njihovom karakteru i postenju… Da hrvati imaju prave politicare, lidere do ovakve situacije nebi ni doslo. Jedini saveznik nasih i bosnjackih politicara je lopovluk, pljacka i odrzavanje povisenih medunacionalnih tenzija, sto njih ostavlja na vlasti i u igri svih ovih 26 god od rata. A o ratu nam pricsju i plase nas misevi, jazavci koji puske, rova nisu vidjeli. Naprotiv i u nesretnom ratu fog je sirotinja i obocsn narod ginuo ovi su svercali, saradivali i bogatili se….

  • Zar Inzko i Čović nisu imali ista promišljanja, pa čovjeka su nagradili haha i “večernjakovim pečatom”. Druže Čoviću jako prozirano, koliko god podilazio svima. Sa tvojom politikom istina dobivaš ti i banda oko tebe,, a Hrvatski narod gubi na svim poljima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.