HNS BiH poručio Izetbegoviću: Prestani trovati svoj vlastiti narod

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem poručuju predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da se “legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda ne može nikome davati ili ne te da je to ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava”.

U posljednjih mjesec dana vremenskog okvira za postizanje konačnog političkog dogovora u rješavanju svih diskriminacija te svih neustavnih anomalija Izbornog zakona u cilju potvrđivanja europskih vrijednosti, gospodin Izetbegović pomiče (vlastite) granice u javnom i medijskom prostoru, stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Uz elementarno nepoznavanje povijesti i mitomanske poruke, ratnohušačko isticanje planova o kojima priča kao o nečemu sasvim normalnom, negiranja ratnih zločina i pokolja, ističe se u priopćenju, on nastavlja promovirati “našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao ‘amanet i babovinu’, kao SDA-ov begovat gdje će, ni manje ni više, on nekome nešto dati”.

To je valjda, smatraju u HNS-u, ta državna suverenost i dominacija kako ju promišlja unitaristička bošnjačka politika.

Ukoliko su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije, iz HNS-a poručuju da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti.

Ukoliko je ovo predizborni mitomanski skup, ističu u HNS-u, samo nastavite lažima obmanjivati vlastiti narod.

Gospodine Izetbegoviću, negiranje nečijeg identiteta je kulturocid. Ovakve poruke u jednom višenacionalnom društvu produbljuju podjele i ovo društvo vode u dodatnu nestabilnost, navodi se u priopćenju.

Iz HNS-a pozivaju Izetbegovića da preuzme odgovornost i “prestane trovati svoj vlastiti narod”.

To nije put prema bilo kakvom kompromisu. Bosna i Hercegovina nije privatni begovat bilo koga. Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda se ne može nikome davati ili ne, to je ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, poručuje u priopćenju HNS BiH.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

  • Treba Čović prvo sebi reći a onda drugima. On je rastjerao pola Hrvatskog naroda iz BiH, ne treba se on obazirati na razne zločinci Izetbegoviće,on je mnogo gori od njih.

  • To Covicu samo tako. Sada su hrvati sigurni. Kako nas ti nranis nesta nas i nesta svih vrijednijih drzavnih firmi, poduzeca. Sve ste ocerupali ti i tvoji poslusnici…

  • Ovo već pomalo vuće na neviđenu i nećuvenu histeriju koju smo imali priliku recentno oćutati, tako da smo mi tu, ako bude trebalo pogurati naprijed, koliko je to politićki zbiljski mogućno, u konstelacijama bespuća kao takovog. To, kao prvo, dakle. Osim toga, a ne manje bitno, želimo istaći i naglasiti ćinjenicu hrvatskoga sebstva, koje ukljućuje ćovjeka, žitelja i u natkrovljujućem smislu naroda, epistemološki protkanu vjećitoom dilemom, ćak zapravo trilemom: hvasta li se ljubav; jeći li cimbal; i, u konaćnici, ali ne manje bitno, zveći li mjed? Odgovori na ova pitanja moraju se tražiti zajednićki, ukljućivo nedavno uspostavljeno svenarodno predsjedništvo Vijeća za demografsku revitalizaciju, kao i ćlanove Savjeta za skrb, donaciju, dotaciju, međunarodni fond, opanak, fasadu, vitraj i prekogranićnu suradnju.

  • Od apela nema ništa. Bez promjene izbornog zakona nema izbora. Tačka. A to što Muslimani izmišljaju novu povjest nema nikakve veze. Njihova povjest je počela Turskom okupacijom.

  • anonimno.12.41.okakvom izbornom zakonu pricas tosenece promjenit.nematog u ustavu nije potpisano u dejtonu.nikote nece nagonit da glasas.dirzise.za covicev rukav.i za hadezeova mocna mud.viste hrvati.u bih.za banske dvore potrosni materijal.jebevjuvas.dva hadezea nevade.iskoristilivas za svoje licne potrebe.hahahaha. kuku vama sa vama.sa.ispranim mozgom.cao

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.