Donosimo devet prirodnih atrakcija na Kupresu

Izlet na Kupres popularna je aktivnost zaljubljenika u prirodu tijekom svih godišnjih doba.

Ovaj grad krije mnoštvo zanimljivih prirodnih atrakcija koje ćete htjeti istraživati – od vidikovaca i jezera i rijeka pa sve do posebnih znamenitosti.

Sada možete Kupres i sve njegove zanimljive destinacije istražiti uz paragliding, jahanje, bicikl u sklopu raznih aktivnosti.

A kako provesti dan (ili nekoliko dana) u Kupresu i ispuniti svoj dan sjajnim aktivnostima, otkrijte u nastavku.

Kukavičko jezero – Jedno od najčarobnijih mjesta svakako je Kukavičko jezero koje se nalazi 8 km udaljeno od Kupresa. Prirodno bogatstvo i mjesto koje lokalni stanovnici rado posjećuju može biti idealno za početak vašeg izleta i savršena jesenska kulisa za odmor.

Kraljica kupreških šuma – Ovaj naziv ponosno nosi jela tolikog promjera da ju ne možete obgrliti s obje ruke. Ova kraljica šuma nalazi se blizu prometnice Bugojno-Kupres. 

Nekropola Ravanjska vrata – Dio Svjetske baštine UNESCO-a, ova nekropola sa stećcima svjedoči o zbivanjima u srednjem vijeku na ovim prostorima.

Rijeka ponornica Milač – Rijeka ponornica Milač na Kupreškom polju ulijeva se u Šujicu i dalje nastavlja kao Šujica. Svojim tokom kreira ovaj predivni prizor koji ćete htjeti vidjeti i uživo.

Ski Kraljica i Kupreška kuća – Sa skijalištem, baby stazom, malom stazom i brojnim drugim aktivnostima, Kupres može biti i vaše idealno zimsko odredište. A nakon cjelodnevnog boravka vani, možete se ugrijati u Kupreškoj kući, restoranu sa modernim, ali i neizostavnim tradicionalnim jelima.

Poletište za paraglidere i odličan vidikovac – Osim što imate odličan pogled na grad s ovog vidikovca, ovo mjesto je start za take-off paraglidera.

Uz navedene lokacije dodajte u svoju listu Vidikovac Stožer, posjetu usađenom kamenu ili možete na svoju listu dodati i Japage.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.