HNS BiH: Izetbegovićeve uvrede Milanoviću skretanje pozornosti s afera

Hrvatski narodni sabor BiH pozdravio je istupe hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog potpore BiH i Hrvatima u njoj, a kritike i uvrede bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića ocijenio odvraćanjem pozornosti s niza kriminalnih afera ove stranke.

Po priopćenju iz HNS-a BiH, predsjednik Milanović se suočio s nizom uvreda “samo zato što se usudio obići mjesta gdje živi njegov narod, a nije pitao nikog u Sarajevu smije li to raditi”. Iz ove političke grupacije koja okuplja ključne hrvatske političke stranke navodi se kako se radi o kritikama bošnjačkih unitarista koji žele promicatu “dominaciju, diskriminaciju i podređivanje” Hrvata.

Posebno su pri tome istaknuli komentare čelnika bošnjačke SDA Bakira Izetbegovića koji je rekao da će Milanovićeve poruke imati negativne posljedice po Hrvate u BiH.

Hrvati u Bosni i Hercegovini već sada ne trpe ništa više ni manje, nego što je to situacija posljednjih 20 godina kada se na otvorena vrata uvodi proces njihova diskriminiranja i oduzimanja Ustavom zajamčenih prava, priopćili su iz HNS-a BiH.

Posljednju Izetbegovićevu izjavu nazvali su skretanjem pozornosti s niza afera, očigledno misleći na uhićenje njemu bliskog šefa Obavještajno-sigurnosne službe Osmana Mehmedagića Osmice, procesuiranje premijera Federacije BiH Fadila Novalića i problematiziranje sveučilišne diplome njegove supruge Sebije Izetbegović.

Uhićen ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

HNS BiH smatra kako takve Izetbegovićeve izjave stižu kada ‘”vladavina prava stupa na snagu i kada su prvi do njega na optuženičkim klupama, pa mu upravo Hrvati kao neprijatelji, trebaju poslužiti za skretanje pozornosti”.

Snovi gospodina Izetbegovića o pretvaranju Bosne i Hercegovine u zemlju u kojoj svi koji odudaraju od unitarističke i radikalne propagande već duže vrijeme postaju njegovi najveći košmari, navodi HNS BiH.

Potvrđeno iz Zagreba: Nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj

Poručili su pak kako je BiH zemlja različitosti gdje sva tri konstitutivna naroda imaju jednaka prava.

Izetbegović: Zbog Milanovićevih postupaka najveću štetu pretrpjet će Hrvati u BiH

Komšić: Milanović je najveću štetu napravio Hrvatima u BiH

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.