HKUD “Blaćani” iz Biograca u subotu slave 15. rođendan na Blaćanskom silu

HKUD “Blaćani” iz Biograca kod Širokog Brijega u subotu 13. sprnja, uz tradiocionalno “Blaćansko silo” slave 15. obljetnicu od osnutka Društva.

Program započinje svečanom svetom misom u crkvi sv. Jure u Biogracima u 19 sati. Nakon mise, mimohidom od crkve do škole kreće povorka folkloraša na čelu s Konjanicima Herceg Bosne i širokobrijeških mažoretkinja, inače višestrukih državnih prvakinja.

Cjelokupan glazbeno-scenski program održat će se na igralištu Osnovne škole Vitez Zdenko Bogdan u Biogracima s početkom u 20 sati. Voditelji programa su Franka Čale-Bračić i Marinko Karačić.

U zabavnom djelu programa nastupit će Zdenko Damjanović sa svojim gostima, nedavnim pobjednicima i uspješnim nastupateljima na Festivalu pjevača amatera u Širokom Brijegu: Kristijan Penavić, Matea Bazina, Zvonimir Sesar, Ante i Matea Zovko, Nada Milardović i Marija Previšić.

A kao glavni nastup večeri organiziran je nastup  popularnog Ine Tadića i njegovih Hercegovačkih Bećara.

Dan ranije, u petak 12. srpnja u sklopu Blaćanskog sila organiziran je pozivni Dječji malonogometni turnir Biograci 2019 gdje sudjeluje osam ekipa.

Početak turnira, kojega organizira HNK Biograci predviđen je za 18 sati, a kao glavni sudac turnira bit će Danijel Paradžik.

U programu Blaćanoskog sila nastupa i novoosnovana ženska pjevačka skupina “Rosa” iz Širokog Brijega. U subotu 13. srpnja sudionoci na ovogodišnjem Blaćanskom silu uz domaćina i organizatora HKUD Blaćani Biograci su:

 1. HKUD Jare
 2. Pučki Pivači Stablina kod Ploča
 3. HKUD Crnašnica Knešpolje
 4. KUD Mokro
 5. HKUD Ganga Široki Brijeg
 6. ŽVS Ivančice Kupres
 7. Dream Team Babe Ljubuški
 8. HKUD Naši Korjeni Bobanovo Selo
 9. HKUD Rudine Župa Vidoši Livno
 10. HKUD Sv. Ante Dretelj
 11. ŽPS ROSA

Organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora, kao i sve ljude dobre volje da posjete ovogodišnje Blaćansko silo obilježeno 15. rođendanom njihovog kulturno-umjetničkog društva  i dobro se provedu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.