Hitni pacijenti iz doline Neretve zbrinjavat će se u mostarskoj bolnici

Hitni pacijenti iz doline Neretve i s područja Vrgorca, oni sa srčanim i moždanim udarom, te pacijenti s politraumom i teško bolesna djeca, ubuduće će biti medicinski zbrinjavani u SKB Mostar, što je u formalizirano potpisivanjem sporazuma o suradnji u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu.

Potpisali su ga hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić i ravnatelj Sveučilisne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić rekao je kako je zbrinjavanje hitnih pacijenata nastavak uspješne suradnje između dvaju ministarstava čime će se dijelu hrvatskih građana povećati dostupnost zdravstvene zaštite.

Ravnatelj mostarske bolnice naglasio je kako bolnica ima sve kapacitete te su apsolutno otvoreni pacijentima iz doline Neretve, koji su prije 1991. i gravitirali toj zdravstvenoj ustanovi.

Time se i formalno rješava ono što se u stvarnosti događa.

Pacijenti doline Neretve i dijelom iz Vrgorca s pravom zahtijevaju da i oni kod hitnog zbrinjavanja imaju pravo na tzv. zlatni sat, izjavio je hrvatski ministar Kujundžić.

Diljem Hrvatske bolnice su od pacijenata udaljene mahom do jedan sat, dodaje on, a spletom povijesnih okolnosti i granice koja tamo postoji pacijenti doline Neretve su u neravnopravnom položaju kad se radi o iznimno teškim slučajevima, politraumi, pri infarktu i moždanom udaru.

Hitni pacijenti s tog područja, dodao je, ići će u bolnicu koja radi 24 sata, koja ima rezultate i broj postupaka koji jamče sigurnost i kvalitetu.

(Hina)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.