Hitna sjednica u Mostaru: “Za izmirenje neisplaćenih poticaja 11,5 milijuna KM”

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Mostaru usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Izmirenje obaveza iz ranijeg perioda”, utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 11,5 milijuna maraka.

Raspoređena sredstva Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva doznačiti će korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Proračuna FBiH za 2018. godinu, Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o poljoprivredi, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federacije BiH.

S ciljem osiguranja namjenskog utroška sredstava, kontrola potencijalnih korisnika u fazi proizvodnje na terenu, kao i tijeku prikupljanja i obrade dokumentacije o proizvodnji, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu, u nadležnosti je poljoprivrednih kantonalnih inspektora i ovlaštenih službenika županijskih ministarstava.

Dodatna kontrola i nadzor, u fazi proizvodnje na terenu, kao i kontrola nad realizacijom svih mjera utvrđenih Programom, uključujući i kontrolu dokumentacije koju dostavlja korisnik, u nadležnosti je Federalne poljoprivredne inspekcije i ovlaštenih službenika Federalnog ministarstva.

Realizacijom današnje odluke bit će izmirene sve obaveze poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnje za razdoblje 2014. – 2017. godina, osim onih za koje se vrše dodatne kontrole i gdje su u tijeku žalbeni i sudski postupci. Zahtjevi klijenata pristigli nakon 1. 10. 2017.godine bit će realizirani u skladu s Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu.

(Fena)


1 komentar

  • Nije dobro čim je hitna sjednica,ušlo im u običaj ko i za akcize i Zakon pio mio godinama glasovali dok nisu izglasovali.100 amandmana skida se s dnevnog reda i opet isto dok nije usvojeno d nam svima bude mnogo gore,ali ne i njima na njih nikakva poskupljenja i manje mirovine ne mogu utjecati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.