Hercegovina: Prevaranti “poklanjaju” skupocjeno posuđe za 500 eura

Ovih dana na vrata brojnih građana u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pokucali su prodavači i ponudili im set ”vrhunskoga kuhinjskoga posuđa” i noževa poznate marke.

U posljednje vrijeme u HNŽ-u zabilježena je pojava prijevara građana, a prevaranti žrtve love na kućnom pragu. Varalice iskorištavaju naivnost građana te im nude i prodaju razno posuđe i pribor za jelo upitne kvalitete.

”Dvije osobe su se parkirale ispred moje kuće, obraćajući mi se na engleskom jeziku, nudeći kao poklon skupocjeni set posuđa. Rekli su kako su imali neke prezentacije u Bosni i Hercegovini te da se vraćaju kući, a ostao im je samo jedan set koji mi nude na poklon. Dakle, oni su mi cijelo vrijeme govorili da mi daju ‘skupocjeno’ posuđe na poklon, no u daljnjem razgovoru tražili su novac. Došlo se do toga da su mi zatražili da im platim carinu koju su oni platiti kada su ulazili u BiH, a prethodno su me pokušavali uvjeriti da to suđe vrijedi 5000 eura. Onda nude da se plati carina, što bi bilo kao 500 eura”, rekao je K. I. iz Mostara, kojega su navodni prodavači pokušali prevariti u vlastitom dvorištu.

Slučaj nije prijavio policiji, ali je slučaj iznio u javnost kako bi mogao upozoriti ostale sugrađane.

Kako doznajemo, slični slučajevi dogodili su se i u Čitluku i Međugorju, ali nisu prijavljeni policiji.

U razgovoru s pripadnicima MUP-a HNŽ-a doznaje se kako još uvijek nema službenih prijava za ovakve ili slične prijevare, no policija za svaki slučaj upozorava sve građane da ne nasjedaju slatkorječivim prevarantima, da ih ne puštaju u svoje domove te da sve takve slučajeve odmah prijave najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na 122.

(Bljesak.info)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.