Hercegovina Classic: 150 biciklista kroz sedam hercegovačkih gradova

Oko 150 biciklista iz sedam zemalja u nedjelju je sudjelovalo na drugoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu pod nazivom ”Estrella Damm Hercegovina Classic 2015.”

Organizatori utrke su Udruga za promociju biciklizma ”Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar. Riječ je o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara prošli su kroz Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljinu i Stolac.

Portal Jabuka.tv, kao medijski pokrovitelj utrke, donosi vam galeriju fotografija iz Širokog Brijega, Gruda, Čapljine i Mostara.

Pobjednik utrke je člank BK Partizan Dušan Kabala koji je dionicu prešao za 4 sata, 8 minuta i 30 sekundi, ostavivši iz sebe mađarskog biciklistu Ištvena Molnara za pet minuta. Isti je zaostatak za pobjednikom imao je i Mađar  Zoltan Rutkay koji je ciljem prošao kao treći.

Kod žena je najbrža bila Diana Vrdoljak iz BK Fortica iz Šibenika, drugo mjesto osvojila je Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, a treće Marina Mandušić iz BK Livno.

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 2000 konvertibilnih maraka.

Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH, i u njoj su sudjelovali licencirani biciklisti.

“Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe”, kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice  a posebice Estrelli Damm, te tvrtkama Satelit – tbm HB  Međugorje, Konzumu BiH i HT Eronetu.

U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program.

Utrku su još podržali: Weider, Grafotisak Grude, Violeta, Turisticka agencija Fortuna,, Putovi Grude, Hercegovina Vino, Ladanušić Čistoča, Juventa, Cedevita, Corny, MD Print, Vision Trade d.o.o. Mostar, Hotel Bevanda  te pokrovitelji: Sportski savez Grada Mostara, turističke zajednice HNŽ-a i ZHŽ-a, Općina Posušje  te Tržni centar Mepas Mall.

Službena voda utrke: je Radenska,a partneri utrke su: GumaM i Spark te BK Široki, BK Grude, HBK Drinovci, BK Ljubuški, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, HGSS i Športski plesni klub Erigo-D

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj utrke.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić, Toni Iličić, Slavko Jakiša)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.