Hercegovina bez beba: U porastu muški sterilitet

Problem neplodnosti muči sve veći broj parova u Hercegovini. Iz Udruženja obitelji sa problemom steriliteta Bebe iz Trebinja kažu kako im se za pomoć obraća sve više parova.

”Udruženje djeluje na teritoriji Istočne Hercegovine i imamo 152 obitelji registrirane. Taj broj je sigurno dosta veći, ali mi nemamo točan podatak. Svaki dan je sve veći broj parova koji se obraćaju Udruženju”, rekla je Snežana Misita iz Udruženja Bebe za Moja.ba. Misita je rekla kako je u porastu muški sterilitet.

Udruženje Bebe je osnovano prije pet godina i tada je brojilo samo četiri para. Osnovano je radi stvaranja i unapređivanja uvjeta za sve vrste pomoći obiteljima s problemom steriliteta. Redovito surađuje sa stručnim osobama i institucijama kako bi pomogli rješavanju problema neplodnosti.

”Dosadašnja naša iskustva u radu su pozitivna, za 5 godina postojanja Udruženja imamo 50 beba i nadamo se da će taj broj biti daleko veći. Udruženje će se boriti kao i do sada za sve parove koji imaju problem steriliteta”, rekla je Misita.

Ističe kako imaju veliku pomoć vlasti općina Trebinje i Bileća, te kako će u skorije vrijeme dobiti treću besplatnu izvantjelesnu oplodnju.

”Mi kao udruženje parovima možemo ponuditi moralnu podršku, kontakt sa ustanovama i stručnjacima iz ove oblasti, financijsku pomoć koliko smo mi u mogućnosti i ukoliko oni ispunjavaju određene uvjete. Prvenstveno im predlažemo medicinske metode i što ranije obraćanje doktorima. Ne trebaju čekati dugo vremensko razdoblje kako bi krenuli sa liječenjem, jedino vrijeme ne može da se vrati”, rekla je Misita za Moja.ba.

(Moja.ba)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.