Hercegovački talenti za oboljele žene Hercegovine; Večer stihova, note i fotografije kroz slike i tekst

Prvo je „poslužilo„ vrijeme, pa je Grudama sredinom rujna podarilo predivnu ljetnu noć, zatim se poklopilo još puno toga; mladi ljudi s puno volje, pozitivne vibracije, neiscrpna energija i nevjerojatni talenti… Rezultat je bila jedna od najljepših kulturo-umjetničkih večeri u Grudama, ali i široj okolici ovo ljeto. Ispred Osnovne škole u Grudama okupio se nemali broj ljubitelja dobre fotografije, snažnih riječi, genijalnog sluha… I imali su što vidjeti i čuti.

U stvaranje udobnog ambijenta uloženo je mnogo truda, ali ni rezultat, ugodan oku, nije izostao. Program, pod voditeljskom palicom Zorice Zorić, počeo je s par minuta kašnjenja, i s predobrom izvedbom ženskog vokalnog ansambla Belcanto iz Posušja. Zatim je uslijedila nevjerojatna interpretacija Oliverovih „Stina „ u izvedbi domaće cure Marije Tomić, a uz pratnju genijalnog i nenadmašivog grudskog virtuoza Stipe Iličića. Pljesak na sred izvedbe govorio je više od riječi. Svoju prezentaciju grudskoj publici na najbolji su način izvele i cure iz Širokog Brijega, koje se odazivaju na ime vokalni ženski sastav Tibia.

Poseban gost večeri je bila kolumnistica, novinarka, jedno od najjačih pera Hercegovine, britka, neponovljiva i genijalna žena bez dlake na jeziku, korijenima Gruđanka Martina Milinarević-Sopta. Njene minute na pozornici donijele su koliko smijeha, radi njenih duhovitih kolumni tako i pokoju suzu dok je čitala svoju poeziju… Kraj večeri obilježilo je, doslovno trganje da bi se uhvatila barem jedna predivna fotografija, nastala kroz objektive dviju mladih cura Marije Bošnjak i Marte Zorić. Kupnjom tih fotografija donirao se novac Udruzi žena oboljelih od karcinoma dojke „Narcis„ iz Širokog Brijega.

v4 v7 v6 v01 v2 v3 v8 v10 v11 v22 v20 v19 v17 v15 v14 v12

Posebno dirljivo bilo je obraćanje i zahvala predsjednice Udruge Narcis, gospođe Radice Lasić, koja je svojom životnom pričom i pozitivnim duhom dala ovoj večeri baš onaj smisleni okvir.

Grude su sinoć odisale pozitivnom energijom, podržale su mlade, pozitivne ljude, prepune nevjerojatne energije i neiscrpnog talenta, dale su svoje male humanitarne priloge, ali i na najljepši mogući način zahvalile grudskoj mladeži, okupljenoj u udruzi GRUM, koja se zaista trudi, da u ovoj učmaloj sredini podari zanimljiva, hvale vrijedna događanja kroz cijelu godinu. Posebna zahvala ide i sponzorima, koji su svojim prilozima omogućili da se ova večer i dogodi, a to su: Slastičarna Ević, Magnolija Grude, Foto-video Toni i Podrum Ružići.

Ono što bi posjetitelji svakako željeli je da večer stihova, nota i fotografije postane jedna tradicija koja će svake godine okupljati još više talentiranih ljudi… Pa sretno im bilo!

(www.grude-online.info)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.