Hercegovački klubovi dobili licenciju za Europu

Nemanja Bilbija i Mato Stanić
U utorak, 4. svibnja 2021. u prostorijama NS BiH u Sarajevu je održana sjednica Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova. Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licencija klubovima koji su aplicirali za sudjelovanje u natjecanjima u Premijer ligi BiH i UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2021/2022.

U skladu s ranije navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licenciju za sudjelovanje u natjecanjima Premijer lige Bosne i Hercegovine su dobili sljedeći klubovi:

FK “Sarajevo” Sarajevo, NK “Široki Brijeg” Široki Brijeg, FK “Borac” Banja Luka, HŠK “Zrinjski” Mostar, FK “Tuzla City” Tuzla, FK “Željezničar” Sarajevo, FK “Krupa” Krupa na Vrbasu, i FK “Velež” Mostar.

Licenciju za sudjelovanje u Premijer ligi BiH nisu dobili: FK “Mladost” Doboj Kakanj i FK “Olimpik” Sarajevo.

Prvostupanjsko povjerenstvo će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licencije za FK “Radnik” Bijeljina i FK “Sloboda” Tuzla.

Licenciju za sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima su dobili sljedeći klubovi:

FK “Sarajevo” Sarajevo, FK “Borac” Banja Luka, NK “Široki Brijeg” Široki Brijeg, HŠK “Zrinjski” Mostar, FK “Željezničar” Sarajevo, FK “Velež” Mostar i FK “Tuzla City” Tuzla.

Licenciju za sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima nisu dobili sljedeći klubovi:

FK ”Sloboda” Tuzla, FK ”Olimpik” Sarajevo, FK “Krupa” Krupa na Vrbasu, FK “Mladost” Doboj Kakanj i FK “Radnik” iz Bijeljine.

Licenciju za sudjelovanje u UEFA-inoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22. dobio je i ŽNK “SFK 2000” iz Sarajeva.

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH (Premijer liga BiH i UEFA-ina natjecnaja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostupanjskom povjerenstvu za licenciranje klubova NS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema pisanih odluka Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova NS BiH, priopćeno je iz krove kuće bh. nogometa.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.