Hercegovac osvojio titulu pobjednika četvrte sezone 'Života na vagi'! | Jabuka.tv

Hercegovac osvojio titulu pobjednika četvrte sezone ‘Života na vagi’!

Nakon šest mjeseci predanog vježbanja, od čega su tri mjeseca trenirali u kući u Grižanama, a tri mjeseca sami, 16 kandidata četvrte sezone „Života na vagi“ pokazalo je svoje rezultate, a najbolji je bio Robert Baković Roko iz Tomislavgrada.

On je u show ušao sa 169,1 kg, a do finala je spao na 92,9 kg, što je 76,2 kg manje. To je gubitak od 45,1 %, čime je zaslužio titulu pobjednika, a ujedno je postao i bogatiji za skoro 40.000 KM!

Konkurencija u finalu su mu bili Ivan Jakubovski, Lidija Tomić, Marino Marušić i Alen Španiček kao tajni finalist nakon što je bio najbrži od svih kandidata na Grawe noćnom maratonu.

Ivan Jakubovski u show je ušao kao najteži kandidat u dosadašnje četiri sezone. Imao je 241,9 kg, a u finalu mu je vaga pokazala 182,7 kg. Alen je imao 151,7 kg, a nakon mjeseci predanog vježbanja došao je do 98,1 kg. Marino je imao 167,1 kg na prvom vaganju, a u međuvremenu je istopio 57,9 kg te sada ima 109, 2 kg. Lidija je na prvu vagu stala sa 118,1 kg, a njezina sadašnja težina iznosi 68,6 kg.


Robert iz Tomislavgrada je primjer da se trud uvijek isplati.

Uz njegovo se ime vežu riječi poput: ustrajnost, predanost, odricanje, volja…

U ljeto ove godine bio je samo još jedan kandidat „Života na vagi“, a godinu je zaokružio skinuvši 76,2 kg čime je zavrijedio titulu pobjednika četvrte sezone jednog od najpopularnijih showova u Hrvatskoj. U prvom intervjuu nakon pobjede otkrio je što mu je prolazilo glavom kad je proglašen najboljim, kako mu izgledaju dani nakon povratka iz Grižana i zašto bi se svi koji se bore s prekomjernom težinom trebali prijaviti u show.

Koja je bila prva misao koja vam je prošla glavom kad je Marijana Batinić pročitala vaše ime kao ime pobjednika?

Ponos i sreća, da sam uz sav trud, suze i znoj došao do pobjede. Doista je to bio nevjerojatan osjećaj.

Jeste li se nadali pobjedi?

Jesam. Svaki dan, svaki trening imao sam jasan cilj i toga sam se držao. Nakon ulaska u finale želio sam i pobijediti. Trenirao sam svaki dan dvaput i pridržavao se pravilne prehrane.

Dao sam sve od sebe kako mi kasnije ne bi bilo žao.

Moja se obitelj u potpunosti prilagodila meni i mom novom načinu života i zato ovu pobjedu nisam zaslužio samo ja nego i cijela moja obitelj.

Koga ste vidjeli kao najvećeg konkurenta u finalu?

Definitivno Lidiju. Žena je mašina. Nakon njezine životne tragedije iznenadio sam se koliko je uporna i jaka. Doista je vrijedna svake hvale. Želim joj sve najbolje u životu, da ostane tako uporna i ostvari sve što je planirala jer je to zaista zaslužila.

Što vam je tijekom boravka u kući bilo najteže, a što vam je bilo najteže u periodu od napuštanja kuće pa do finala?

Prvih desetak dana bilo mi se teško naviknuti na treninge i novu prehranu. Nakon tog perioda sve je išlo puno lakše kada sam shvatio da se kući neću vratiti dok ne dođem do svog cilja. Noću sam proživljavao najteže trenutke.

Nisam mogao zaspati, razmišljao sam o svojoj djeci.

Jako su mi nedostajali njihovi poljupci, zagrljaji, smijeh, onaj dječji pun ljubavi… Srce mi se raspadalo. Ali koliko god mi je razdvojenost od njih bila teška, toliko me to motiviralo. Ipak sam zbog njih i došao ovdje.

Ni u jednom trenutku nisam mislio odustati, imao sam jasan cilj

Čak nisam ni ponio fotografije svoje obitelji kako bi ostao fokusiran na svoj cilj. Kada sam izašao iz kuće, bilo mi je potrebno naviknuti se na civilizaciju i nekoliko sam dana bio malo izgubljen.

Koliko su treneri, a naročito Edo, utjecali na vašu mentalnu preobrazbu?

Edo mi je bio velika motivacija jer je u svakom trenutku znao što treba reći, kako me motivirati ili potaknuti da ne odustanem od cilja. Razgovarajući s njim o raznim temama, dodatno me motivirao u postizanju tog cilja. Mislio sam da me samo muški trener može motivirati, ali prilikom treniranja s Majom, shvatio sam koliko je ona dobra trenerica, stručna i vedra osoba koja me također može motivirati. Oboje su veliki profesionalci i veliko im hvala na svemu.

Kako sada izgledaju vaši dani? Koliko pazite na prehranu, koliko puta tjedno vježbate?

Dan mi počinje doručkom. Nakon toga odvozim djecu u vrtić i školu, popijem kavu u svom kafiću i jurim na trening. Nakon treninga idem kući kuhati ručak, jedem i idem na posao.

Za kraj bih svima poručio da nikada ne odustaju od sebe jer uz naporan trud, znoj i podršku najmilijih – sve je moguće

Vodim računa o tome da uvijek imam nešto zdravo uza se, tako da međuobrok i večeru nosim sa sobom. Ako mi posao dopusti, prije spavanja odem brzo hodati ili plivati. Vikendom mi je postala rutina otići planinariti na Sljeme.

Na što ćete potrošiti nagradu?

Dio nagrade sigurno ću potrošiti na dugoočekivani šoping. Pod tim mislim da ću kupiti ono što želim, a ne ono na što sam osuđen nositi. Ostatak će čuvati žena, jer ona najbolje čuva (smijeh).

Što biste poručili svima onima koji dvoje trebaju li se prijaviti u show?

Svima onima koji kreću u borbu s viškom kilograma poručio bih da je to dug i težak put, ali svaki se napor i trud kraju isplate. Svi ovi osvojeni novci ne mogu zamijeniti ono što sam dobio skinutim kilogramima. Kada skineš toliko kilograma, osjećaš se kao da si na vrhu svijeta ili da si ponovno rođen. Za kraj bih svima poručio da nikada ne odustaju od sebe jer uz naporan trud, znoj i podršku najmilijih – sve je moguće.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj: