Herceg: Za deponiju Uborak odgovorni su Vlada FBiH i Grad Mostar

Problem deponije Uborak u Mostaru koji je eskalirao ove godine, a prošlog ponedjeljka doveo i do upotrebe sile policijskih snaga prilikog njene deblokade, danas je dobio i novu epizodu.

Aktualni premijer HNŽ-a Nevenko Herceg prije sjednice Skupštine ovog županije kazao kako oko deponije Uborak ima “dosta magle” ispod koje neki žele ugrabiti političke poene.

Istina je samo jedna. Deponiju je gradilo Ministarstvo okoliša i turizma, stjecajem okolnosti ja sam bio ministar do 2011. godine. Ona nije završena, a zašto nije treba pitati one koji su došli iza tadašnjeg ministra, izjavio je Herceg.

Pojasnio je kako nije izgrađen pročistač otpadnih voda vrijedan do milijun i pol KM.

To je sramota onih koji to nisu uradili. Kredit Svjetske banke je preuzeo Grad Mostar i deset godina taj pročistač nije napravljen. Ovo je ključni problem i nitko neće pitati zašto se to nije uradilo. Bila su osigurana sredstva, treba pitati one koji su nadležni za to. Zna se tko je nadležan i tko je odgovoran, kazao je Herceg.

Herceg je decidno kazao kako županija nema nikakvu odgovornost oko deponije, već da je ona na Gradu Mostaru i Vladi FBiH…

Zašto ono što je urađeno u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Banja Luci, Bijeljini, nije završeno i u Mostaru, zapitao se na kraju, prenosi Klix.ba.

Pomenuti pročistač otpadnih voda bio je dio dogovora građana i vlasti kad se u lipnju ove godine deponija deblokirala “mirnim putem”.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.