Herceg Sport: Sportska škola koja raste proslavila drugi rođendan

Škola malog nogometa Herceg Sport nakon druge obljetnice postojanja organizira turnir Herceg Sport kup 2.

Popularna hercegovačka škola malog nogometa iz Širokog Brijega ovih je dana obilježila drugu godišnjicu postojanja trenutno te trenutno broji oko 100 članova, djece uzrasta od šest do 14 godina.

Rast popularnosti

Krenuli smo s dvadesetak djece i u dvije godine djelovanja taj je broj porastao za oko 80 članova te ih sada brojimo gotovo stotinu, izjavio je za portal Jabuka.tv magistar fizičke kulture Jozo Šušak, koji s Borisom Dujmovićem vodi treninge za širokobriješke malonogometaše.

Rođendan svoje škole čestitali su svim svojim članovima i simpatizerima koji iz dana u dan, kako navode, ovu školu žive i pomažu u njezinom radu, kao i roditeljima djece i svima onima koji su na bilo koji način uključeni u njezin rad.

Glavni cilj naše škole je da djeca uživaju u nogometnoj igri i steknu nova znanja i vještine. Mlade nogometaše nastojimo motivirati da se bave sportom, da nekad nije sve samo u pozitivnom rezultatu već i u druženju, zabavi i novom prijateljstvu, dodao je Šušak.

U školi malog nogometa djecu uče i odgajaju u sportskom duhu, poštivanju svojih suigrača i trenera, ali i protivničkih igrača. Kako navode, pobjeda se kod njih ne mjeri na semaforu, ona se mjeri u sportskim navikama, u sportskoj kulturi, u odnosu djece prema svim drugim sudionicima u sportu.

Svako dijete kod nas dobije priliku da napreduje i da se dokaže jer samo tako se može pronaći talent pred kojim je potencijalna svijetla budućnost u svijetu nogometa, objasnio je Šušak za portal Jabuka.tv.

2. Herceg Sport kup

Škola koja djeluje pod motom “Samo igraj, zabavljaj se i uživaj u igri” potkraj 11. mjeseca organizirat će atraktivni malonogometni 2. Herceg Sport kup.

Turnir je predviđen kao natjecanje za četiri uzrasne kategorije:

    • U8 (2010./11.)
    • U10 (2008./09.)
    • U12 (2006./07.)
    • U14 (2004./05.)

Na ovom turniru natjecat će se šest ekipa, od kojih su sve škole nogometa iz Hercegovine, a turnir će se igrati četiri vikenda za redom.

Mi nikad ne gubimo, ili pobjeđujemo ili učimo, moto je koji vrijedi i za ovaj turnir.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.