Herceg iznio zahtjev o izmjeni Zakona o raspodjeli javnih prihoda u FBiH | Jabuka.tv

Herceg iznio zahtjev o izmjeni Zakona o raspodjeli javnih prihoda u FBiH

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, nakon sastanka federalnih i županijskih dužnosnika u četvrtak posvećenog mjerama za suzbijanje posljedica pandemije, izjavio je da je takav susret bio nužan, između ostalog zbog složenosti i specifičnosti stanja u županijama, među kojima je i HNŽ.

Ističući specifičnost epidemiološke zbilje na tom području, naveo je i da je sastanak poslužio za razmjenu iskustava u Federaciji BiH te o tome kako više razine vlasti, u ovom slučaju Federacija BiH, mogu pomoći u očuvanju radnih mjesta i proračunske stabilnosti, a posebno očuvanju zdravlja i života građana, prenosi Fena.

Herceg je potvrdio da je razgovarano o pripremama proračuna za iduću godinu, kada je on aktualizirao zahtjev za izmjenom Zakona o raspodjeli javnih prihoda, nepravednog po njegovim riječima, čija je nepravednost posebno izražena u uvjetima pandemije.

Herceg je također kazao da je teret pandemijske krize pao najviše na županijske i federalnu razinu, kao i da svi županije nisu jednako pogođene ovom krizom.

Premijer HNŽ-a je pohvalio odnos federalne razine vlasti prema županijama, što se očituje i u raspodjeli novca čiji je izvor Međunarodni monetarni fond, ali i naglasio da do kraja godine očekuje snažniju podršku federalne razine.

Na krizu treba dati koordiniran odgovor, treba se dogovarati, poručio je Herceg povodom ovog sastanka.

Osim s njim i premijerima još osam županija te predstavnikom ŽZH, na ovom sastanku su razgovarali federalni premijer Fadil Novalić, dopremijeri Jelka Milićević i Vesko Drljača, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić te pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: