Herceg i Bešlić: Izgradnja sportske dvorane doprinijet će promociji Mostara

Gadonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Šerif Špago obišli su u utorak gradilište sportsko-kulturnog centra u Mostaru, a zatim i zgradu “Name”.

Vlada HNŽ-a je nedavno usvojila odluku kojom su stvoreni preduvjeti za nastavak izgradnje sportske dvorane te izgradnju podzemne javne garaža u zgradi stare općine, zgradi poznatoj i pod nazivom “Nama”.

Po riječima predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Šerifa Špage, županijska Vlada imenovat će povjerenstvo za vođenje pregovora za osiguranje kreditnih sredstava, a Skupština bi, nakon što se izdefiniraju pregovori, trebala potvrdit kreditno zaduženje uz klauzulu da će kredit vraćati Grad Mostar, koji nije mogao preuzeti na sebe kreditni aranžman s obzirom da ne postoji Gradsko vijeće.

– Mostar je jedan od rijetkih gradova koji nema odgovarajuću sportsku dvoranu. No, ono što je još interesantnije je da se ona, zapravo, gradi nekoliko decenija, odnosno njezina izgradnja je počela osamdesetih godina – podsjetio je gradonačelnik Bešlić.

Dodao je kako je u taj objekt do sada uloženo oko 8,5 milijuna eura, a cjelokupna investicija je “teška” između 22 i 25 milijuna eura. Kapacitet objekta trebao bi biti između četiri i šest tisuća sjedećih mjesta, ovisno o sportskom događaju. Objekt bi trebao imati i 700 parkirnih mjesta što bi uvelike popravilo situaciju kada je u pitanju mirujući promet u Mostaru.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i gradonačelnik Bešlić ocijenili su kako će izgradnja sportske dvorane doprinijeti integraciji grada i njegovoj boljoj promociji u svijetu kroz sportske i kulturne događaje koji će se održavati u tom objektu. Po Hercegovim riječima, Vlada HNŽ-a pomoći će u proceduri osiguranja kreditnih sredstava za realizaciju dva kapitalna projekta u Mostaru.

Dodao je kako se nada da će se i u županijskom proračunu naći dio sredstava za pojedine faze izgradnje tih objekata. Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić kazao je kako je rekonstrukciju objekta “Name”, u okviru koje će biti izgrađena podzemna garaža, bilo neophodno riješiti budući da se ta zgrada nalazi u UNESCO-voj zaštićenoj zoni.

– Nadam se da će se stvoriti pretpostavke i uvjeti te iznaći kreditna sredstava za gradnju, odnosno rekonstrukciju tog objekta – dodao je Mušić.

(Fena)


1 komentar

  • Ja, sada će izborna laža pa se i dvorana korsiti po n-ti put u obećanjima, kao i treći, tv, branitelji, Bože luda naroda!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.