Helen Keller je nova sutkinja Ustavnog suda BiH – Jabuka.tv

Helen Keller je nova sutkinja Ustavnog suda BiH

Nova sutkinja Ustavnog suda BiH je Helen Keller iz Švicarske.

Iz Ustavnog suda BiH su naveli da u skladu s članom 99. Pravila Ustavnog suda BiH novoimenovana međunarodna sutkinja Helen Keller stupa na dužnost sutkinje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine 4. prosinca 2020. godine.

Sutkinja Helen Keller će zamijeniti dosadašnju međunarodnu sutkinju Margaritu Cacu-Nikolovsku, potpredsjednicu Ustavnog suda BiH, kojoj je mandat suca prestao prema Ustavu BiH 28. stidenog 2020. godine zbog toga što je na taj dan navršila 70 godina života, do kada traje mandat sudaca Ustavnog suda BiH.

Prema članu 82. Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, 2. prosinca sutkinja Keller je potpisala svečanu izjavu pred predsjednikom Ustavnog suda BiH Zlatkom M. Kneževićem te tako preuzela dužnost sutkinje Ustavnog suda BiH.

Nova sutkinja Helen Keller rođena je 1. lipnja 1964. godine u Zürichu (Švicarska).

Obranila je doktorat Prava okoliša/životne sredine na Sveučilištu u Zürichu 1993. godine, a na College of Europe u Bruggeu (Belgija) je magistrirala Europsko pravo 1994. godine.

Godine 1995. bila je znanstvena suradnica-istraživačica na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard (Sjedinjene Američke Države), a 1996. godine na Institutu Firenca Europskog sveučilišta u Italiji.

Od 1996. godine je članica Američkog društva za međunarodno pravo. Od 1996. do 2011. godine radila je kao pravna savjetnica u advokatskoj kancelariji u Švicarskoj.

Godine 2000. bila je gostujuća istraživačica na Institutu Max-Planck za međunarodno pravo u Heidelbergu, Njemačka.

Radila je kao profesorica Međunarodnog prava, Ustavnog prava i Europskog prava na Sveučilištu u Luzernu od 2001. do 2004. godine, te na Sveučilištu u Zurichu od 2004. do 2011. godine.

Bila je članica Odbora Međunarodne pravne komisije, švicarski odjel, od 2008. do 2011. godine, te članica Osbora za ljudska prava Ujedinjenih nacija (UN) u istom periodu. Godine 2010. bila je gostujuća profesorica u Centru za napredne studije u Oslu, Norveška.

Sutkinja Europskog suda za ljudska prava je od 4. listopada 2011. godine.

(www.jabuka.tv) 


13 komentara

 • Zalosno, dodje neka bezveznakinja da ti kreira ustav i pravosudje , a ne znamo odakle dolazi.Nesto slicno HAG – u sudac iz Bangladesa ili Najrobija sudi za zlocine u Europi. Samo da bi masoni mogli upravljati istim i da donose odluke koje isti zele ili hoce…

  • Da, i to iz razloga što je prosto nužno da ova mora biti nekakav državni faktor, čimbenik, jer se domicilni organizmi, autohtoni domorodci, međusobno ophode sukladno više plemensko-običajnim normama koje se prenose uglavnom s’ koljena na koljeno i srodnim komunikacijskim načinima protoka informacija bitnih za funkcioniranje društva kao sustava odnosno cjeline. Sprčinti rog.

 • ma da oni hoće zatvoriti ove lopove iz javnih poduzeča…i ove ministre…pa hajde.
  ovako ništa od njih…đžaba lovu uzimaju

 • I za sto ce ona i koga suditi?E, hajde moj jaro,nadji ti jednu drzavu na kugli zemaljskoj..da joj neto nametne suca!?I kad onda podje netko pisati da BiH NORMALNA drzava?!

 • BiH je na respiratoru , daje joj se umjetno disanje da prezivi.Respirator je MZ…Da isti izidju iz bih raspala bi de za 7 dana.Oni su toga svjesni zato salju ovakve kao
  Inzka…

 • Svakakav ološ i stare islužene flundre dolaze u Bosnu i Hercegovinu da se na nama iživljavaju.Nije ni čudo što je narod i bolestan i što se iseljava.Američki, Austrijski, švedski ili njemački, engleski i najgori najgori trećerazredni ološ dolazi ovamo da na nama liječe svoje bolesne fantazije.U njihovim zemljama ima više beskućnika nego u Bosni i Hercegovini i to bi im trebao ravno u stare odurne islužene i ružne face skresati.

  • Ili čak kojekakva tamo štraca, kako je zagrmio naš kardinal onomad. Rale je sagradio dobar bunker, kao kulturno preziđe na mnogaja ljeta, pa će sad ovaj šiptar u talu sa manjom braćom tročvorašima spriječiti utjecaj dekristijanirane puzajuće sotonizacije naše domovine s ove strane granice dvaju svijetova. Bitno je, politološki i uopće, biti dobar i kvalitetan rodoljub, domoljub i čovjekoljub u konačnici, ljubav je krucijalna, a ne ološ i flundra koji rade za islamizaciju i Soroša, Bila, Kintona, Sarajstan i Teheran. Dodik je jedini gospodin koji im kaže kako treba, i ruska je književnost jako monaški protkana. E moj narode… uzmimo sudbinu u ruke.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.