HDZ: ”Udbaški poslušnik” Milanović tek se sada sjetio da postoje Hrvati u BiH

Hrvatska demokratska zajednica u objavila je da Vlada RH čini sve kako bi pomogla Hrvatima u BiH, suprotno od predsjednika države Zorana Milanovića.

Reakcija je to na Milanovićevu izjavu da se Vlada prema Hrvatima u BiH ponaša izdajnički.

HDZ piše da se “udbaški poslušnik” Milanović tek sada sjetio da postoje Hrvati u BiH, a donedavno je poticao njihovo obespravljivanje te se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike.

Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH, kaže HDZ naglašavajući da se posljedice takve katastrofalne politike vide i danas.

Radi se o događaju iz 2010. kad je Milanović podržao Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. U to je doba Milanović bio predsjednik SDP-a Hrvatske, a Komšić kandidat sestrinske stranke SDP BiH.

Aktualni hrvatski predsjednik nekoliko puta još u kampanji priznao da je tada pogriješio s Komšićem, kojeg danas naziva “lažnjakom i parazitom”.

HDZ u svojoj objavi dalje piše da bi Milanoviću bilo najbolje da “šuti” jer svojim izjavama nanosi štetu Hrvatima i “štetočinskom im politikom otežava položaj”.

Suprotno, vladajuća stranka hvali svoga predsjednika i premijera Andreja Plenkovića jer je uspio na najvišoj međunarodnoj razini otvoriti raspravu o BiH i potrebi izmjena izbornog zakona i svojim ustrajnim zauzimanjem u Strateški kompas EU uvrstiti referencu o ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH.

Izjava HDZ-a posljednja je u nizu medijskog prepucavanja predsjednika s jedne i premijera i njegove stranke s druge strane u kojima se međusobno nazivaju “lopovima”, “lažovima”, “izdajnicima”, “trovačima”, “kukavicama”, “udbašima” i “udbašenkovićima”.

Hrvatski sabor potvrdio dva nova ministra i potpredsjednicu Vlade

(www.jabuka.tv | Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

23 komentara

 • Eto vi ste nam hadezenjare pomogli. Više ste deset puta dali Pupavcu i njegovim četnicima nego nama. Jadi jedni jadni. Sram vas bilo!

 • Komunistička partija HDZBiH nikada nije pomogla Hrvate u BiH i samo je služila interesima članova svoje partije. Tko god je bio u KPJ/SKJ prije rata, danas je u kphdzbih i njihova djece i zauzimaju sve funkcije u javnim, državnim i lokalnim upravama, a i u mnogim velikim privatnim tvrtkama koje su stvorili od opranih novaca kada su praznili trezore SDK RH sa starim Yu dinarima koji su prestali vrijediti u RH, ali su još uvijek bili platežno sredstvo u BiH, CG, Makedoniji i naravno Srbiji. Iz toga su nikli razni mepaci, mci, ab3, aluminijaši feal i knešpolje, sami nastavite niz…

 • Hdz-ovci vi ste hrvatska sramota, četnikuša vam podpresjednica vlade, vi ste svi kompletno udba zar ne vidite što radite Hrvatima u BiH. Vi ste UDBA prvog drugog i trećeg ešalona.

 • Milanovic je iskreniji 10 puta prema hrvatima u BiH od Plenkija i briselskih pudlica. Oni pricaju od vremena Sanadera, Kolinde, Karamarka, Kosorke ali nista, pozicija hrvata sve gora i gora. Trabunjaju obecaju tko i Covic u BiH. Ali na soni nista, izuzev sto su ovi HDZ domoljubi puni tko brodovi i sto su sve svoje poslusnike i rodbinu ubacili na drzavne jasle i dobre place.

 • Bolje ikad nego nikad ili svako 4 godine za izbore,nije mi jasno sto se u sabor donosi ukrajinska zastava a hrhb nista da ste skakali za nas ko za ukrajinu znalo bi se za nas vi skacete kad bajden kaze skaci

 • dragi hrvati ne budite naivni…nama nesmije nikakva forsirana Thema od ivakvih novinara važnija od problema Hrvata u BiH koji im proizvode komunističko- islamistische Strukturen u BiH .
  Kada mi Hrvate budemo imali jednaka prava sa Bošnjacima u Federaciji BiH…onda ćemo se okretati i drugim problemima.
  Nas se stalno odvraća da ne forsiramo naš problem izbornog zakona u BiH, nego nam serviraju trat odnose pojedinaca u RH i BiH.

 • Ne valja ovaj Milanović, ali je ipask milijun puta bolji od ovog udbaškog sasre Plenkovića. Milanović je barem puno iskreniji.
  n

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.