HDZ BiH Uskoplje: “Tražit ćemo izmjene kaznenog zakona, počinitelj mora dobiti prikladnu kaznu#

HDZ BiH Uskoplje u svom priopćenju za javnost osudio je nedavni događaj u Uskoplju u kojem je pojedinac pisao fašističke grafite po vlastitoj imovini, a za to su optuženi Hrvati.

Ovaj čin iz HDZ-a su označili kao “namjerni i sramotni pokušaji nametanja krivice za nedopustive povrede suživota dio su medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, te nedopustivi udar na temeljne vrijednosti BiH”.

Kako su naveli sramotni napad na primjer suživota opovrgnut je kao djelo mržnje i nacionalne netrepeljivosti, za kojeg se ističu nadaju da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje.

Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine, naveli su u priopćenju.

Iz ove stranke pozivaju na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti ustanoviti počinitelja sramotnog čina, ali i one na čiji je poticaj čin izvršen. Brza reakcija istražnih organa, napominju, mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda.

U cilju zaštite građana i kulture suživota, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatski narodni sabor BiH inicirat će izmjene kaznenog zakona u članku koji se odnosi na kaznena djela nacionalne netrepeljivosti, pozivajući na oštre kazne. Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju kulturu suživota, pozivamo sve počinitelje i one koji su danas neutemeljno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku, naveli su u priopćenju općinskog odbora ove stranke.

Slučaj iz Uskoplja pokazuje koliko se daleko ide u diskreditaciji “drugog”

Načelnik Uskoplja: Drago mi je da otkriven počinitelj, a naši građani bili dostojanstveni

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.