HDZ BiH TO Kočerin: Spremni smo za ponovno brojanje glasova i za ponavljanje izbora

Lista HDZ-a BiH – Temeljni ogranak Kočerin, jedna od dviju lista u izborima za Vijeće MZ Kočerin, oglasila se priopćenjem oko incidenata koji su se dogodili na nedjeljnim izborima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani, osjećamo potrebu da pobliže upoznamo svoje mještane, a i širu javnost o nemilim i ružnim scenama koje su se dogodile na dan izbora za članove Vijeća mjesne zajednice Kočerin.

Glasovanje koje je trajalo od 9 do 16 se odvijalo u skladu s izbornim procesom uz jako velik odaziv mještana Kočerina. Ovim putem želimo jasno i glasno odbaciti sve medijske spinove kao i pokušaje diskreditacije pojedinih članova HDZ-a – Kočerin i odbacujemo sve pokušaje bilo kakvih optužbi na rad biračkog odbora kao i promatrače ispred obadvije liste.

Incidenti na izborima u MZ Kočerin: Ne zna se pobjednik, napadnuto izborno povjerenstvo

Dokaz tomu je da nije bilo pritužbi od promatrača i one nisu evidentirane u materijalima biračkog odbora. Bitno je naglasiti da po sumnji svaki promatrač može uloziti prigovor na bilo koju eventualnu nepravilnost. Tih prigovora nije bilo i time je sve jasno.

Nakon završetka izbornog procesa van Osnovne škole Kočerin su se događale nemile i ružne scene koje su potaknute od pojedinaca sa strane Neovisne liste gdje su verbalno napadnuti članovi biračkog odbora i promatrači. Sve se to odvijalo jako brzo i bilo je ružnih scena od vidno alkoholiziranih pojedinih osoba koje su iznijele kutiju s glasačkim materijalom van škole na magistralni put. Nedugo zatim je bilo potrebe za intervencijom MUP-a ŽZH koji je odradio svoj posao.

Neovisna lista za Kočerin: Tražimo poništavanje izbora ili ćemo blokirati magistralnu cestu

Ovim putem želimo jasno i nedvosmisleno izreći javnosti , kao i svim svojim mještanima i kandidatima sa suprotne strane i svim medijima da Lista HDZ-a BiH – Temeljni ogranak Kočerin ne podržava anarhiju, primitivizam i bezvlašće nego vladavinu zakona i važeci izborni zakon. Također jasnog smo stava da ovaj slučaj jedino mogu riješiti institucije zakonom predviđene za to.

Što se tiče HDZ-a Temeljni ogranak Kočerin mi smo spremni za eventualno ponovno brojanje glasova kao i za ponavljanje izbornog procesa da bi otklonili sve sumnje koje su ovo proteklih dana izrečene.

I na kraju pozivamo sve koji su na bilo koji način uključeni u cijelu ovu pricu da sačuvaju mir i dostojastvo svih mještana MZ Kocčerin u narednom periodu, navodi se u priopćenju.

Kočerinjani se mirno okupili pa za kratko blokirali cestu

(www.jabuka.tv)