HDZ BiH političkim uhićenjima neće zaustaviti Boljitak da ukine županije – Jabuka.tv

HDZ BiH političkim uhićenjima neće zaustaviti Boljitak da ukine županije

”Usvajanje rebalansa proračuna od strane Vlade FBiH potvrđuje nam kako FBiH i dalje još dublje ide u dužničko ropstvo, kako institucije tako i naše stanovništvo.

Za Boljitak takvo stanje je u potpunosti neprihvatljivo. Stava smo da takav negativan smjer hitno trebamo promjeniti. U tom smjeru Predsjedništvo Boljitka je zaključilo da ćemo u narednom periodu obnoviti našu inicijativu za izmjene Ustava FBiH koja predviđa ukidanje deset županija, funkcije predsjednika i potpredsjednika FBiH, te Dom naroda u Parlamentu. Akciju ćemo započeti prikupljanjem potpisa putem našeg izaslanika u DN Parlamenta FBiH, kako bi se ta inicijativa slijedeće godine mogla naći na dnevnom redu za glasanje.

Vjerujemo da su svi oni koji su prije više od godinu dana odbili takav prijedlog svjesni koliku su štetu napravili, te da će ovoga puta glasati za izmjene Ustava. Sa izmjenama Ustava, napravili bi direktnu uštedu do 500 milijuna KM, te praktično s tim novcem sanirali sve postojeće dubioze u našim budžetima, te stvorili pretpostavke za ekonomski razvoj kako za naše penzionere, tako i za naše školstvo, zdravstvo, za dječje doplatke, porodiljske naknade i sustići sva kašnjenja u isplatama s tim uštedama”, objasnio je medijima dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović nakon održane sjednice Predsjedništva stranke danas u Tuzli.

”Predsjedništvo Boljitka danas sam također izvijestio o postojanju pouzdanih informacija iz HDZ BiH, kako i dalje nastavljaju hajku protiv Boljitka, te da pokušavaju putem pojedinih medija na koje imaju utjecaj, a koji su prethodnih dana vodili kampanju protiv mene i mog rada u Ministarstvu poljoprovrede, vodoprivrede i šumarstva u proteklom mandatu, te pritiscima na pojedine institucije ponovo osigurati određeni politički proces radi diskreditacije, kako mog tako i rada Narodne stranke Radom za boljitak i naše namjere da ukinemo kantone u FBiH.

Nažalost, prije godinu dana su uspjeli izvršiti, putem kampanja i laži, pritisak na naše građane, izvarati ih i iskorumpirati, te politički utjecati na moje hapšenje u vrijeme početka izborne kampanje i time promjeniti izborni rezultat u BiH direktno se mješajući u izborni proces što je rezultiralo današnjim negativnim posljedicama za naše stanovništvo sa svim pomenutim negativnim trendovima. Mi u Boljitku smatramo da je vladavina prava jako važna za BiH, da pred zakonom svi treba da budemo jednaki, te da bilo koja politička stranka putem laži i neistina i kampanje određenih medija i pod pritiskom bilo koje institucije ne bi smjela raditi na eliminiranju političke konkurencije, već se boriti putem prezentacije svog rada. Zbog toga Boljitak neće posustati u svojoj borbi za cilj ukidanja kantona FBiH”, rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

(www.jabuka.tv)


49 komentara

 • Triba budalu otrat iz sirokog a isti i ovi u HDZ lopovi prave smicalice zaposljavaju ko im je pogodan i koce radit kako oni kazu u drzavnim ustanovama isti i oni i jere lopovi prve klase

 • Neka ova budala više nije u vlasti,vidi i zviždaljku mu dali zelenu bolje se čuje u Sarajevu.Spremi se ti lopove za zatvora i izdržavanja robije koju moraš dobit za svoj lopovluk.Bilo županija,kantona ili ne tebe ludo čeka KPZ-Zenica.Sve možeš potplatit privremeno ali toliko si u kriminalu da te nitko nemože spasiti.Na kraju ti si potrošni materijal međunarodne zajednice i bošnjaka. Više im ne trebaš,love nemaš,tvoja ruka u vladi i parlamentu više nije,što će od tebe nego te zatvoriti i proglasiti ludim.Osramoti Široki,hrvate sada te se i familija odriče.Lijepi Stipe napisa knjigu o strikanu,kako potopi Liujane. Stipe dok je strikan davo poticaje na nepostojeću stoku,nepostojeće farme,nepostojeća žitna polja onda ti je valjo. Nesta para,striko ne valja,svemu dobru dođe kraj a ne vama takvim kriminalcima.

  • Sve bi ti ovo gori potpisa, samo se bojim da ova budala ima pravo. Jadni ti smo mi i s njim i s ovim sto nas vode. Tonemo sve dublje, triba trazit spasa.

 • Neka ga otraju na Goli otok,radi njega se čovik u Vojnu prije par godina ubio.Da mu poticaj za farmu držanja svinja što je ovaj i radio,Ovaj dobio poticaj od 80000km,a lopov LIjanović pošalje ljude pa mu uzmu 60000km.Tribo je ubit i njega i te što su došli po pare ostalo mu 4 dice i žena,srami se baliju si na Visoku doveo lopove

 • Moj maka i ovi nam sve sjebase samo minjaju pozicije dije bolje jebe ih sr za sirotinju eno pitu unaprjedili a bio strazar u viku sad profesor sve lopov do lopova primaju volne penzije zaposljavaju sve neki ratni invalida zene cast pojedinim vlast nam svr sastav od lopova ko i jere

 • Hocete li skupljati potpise kao i pred izbore – krivotvoreći? Sram te bilo šta govoriš! Više je valja Brut Cezaru, nego li ti Hrvatima u BiH. Judin sine!

 • dobar je imenije da dase okrenem belisam ija mutio u svoje vrime a jacije od mene a je djubretar svakamu cast I govnomu.

 • pa nije on tako glup kosto vi mislite, hdz je uhljebio svoje po zupanijama i oni imaju redovne place, a mi smo po birou, ili sadimo cmilje, samo vi i dalje navijajte za hdz i vicite jerko lopov …doce vami jednom iz guzice u glavu taman i u minhenu

  • šta ti ispriča,hdz zapošljava dobro a lijanovića bivši ,potlačeni i poniženi radnici pod stare dane moraju u Minhen ići..Jesam te dobro shvatila mostarac?

 • Svi znamo da Županije i kantoni ugušiše federaciju i privredu.Ovoliki buđžetski korisnici ili stranačke uhljebe su nepotrebni,a pošto su nesposobni samo tu mogu raditi jer nemaju nikakve odgovornosti za svoj nerad.Samo ovo ĐUBRE od čovjeka zvano Jere Lijan je zadnji koji o ovome može govoriti.

 • Svi znamo da Županije i kantoni ugušiše federaciju i privredu.Ovoliki buđžetski korisnici ili stranačke uhljebe su nepotrebni,a pošto su nesposobni samo tu mogu raditi jer nemaju nikakve odgovornosti za svoj nerad.Samo ovo ĐUBRE od čovjeka zvano Jere Lijan je zadnji koji o ovome može govoriti.Federaciju treba urediti tako da hrvati budu ravnopravni i jednako zastupljeni u vlasti kao i bošnjaci.Da nam drugi ne biraju prestavnike u izvršnoj vlasti.Oćeli to biti 3-4 kantona,feder.jedinice kako god samo smanjiti ove silne ministre i činovnike. Naravno zakonom se ograditi da mi hrvati ne finansiramo Sarajevo,Zenicu a i obrnuto ni oni nas.Svatko neka živi od svoga rada i svoje privrede. Jeru i ovakve slične njemu kojih ima u svim strankama pod hitno u zatvor,natravno prvo ga suditi,pa oduzeti ukradeno. Ostipi će pisati knjige njegova ljubavnica kada nestane novaca ko i stipe o stricu.Samo ova knjiga će biti na srpskom i naslov će biti kako je moj Stipe popušija i osto bez mene.

  • Oce dasta ce ko je nesto.sutnit ce ga niz stepenice cim nebude 100 eura.ako mislis na srpske pjevacice koje on navodno ima a izmislja sto posto.mozda kakva cajka jadna!

 • triba ga spremit s ovin izbjeglicama na zapad, pa nek tamo ćumija po kojekakvim azilantskim logorima, svakako se već odavno poturčio i primio bratski vehabizam po američkom naputku multi kulti šerijatizma.

 • Kako te nije stid?
  Zvao si ljude prije djeljenja poticaja i tražio da prvo isplate pola tebi pa njima šta ostane.
  Tražio si od svojih suradnika da potpišu bianco mjenice da su ti dužni kako bi bio siguran da te neće otkucat.
  Kako može o sudjelovanju u vlasti razmišljati kriminalac koji je 10 puta preprodao obiteljsku tvrtku kako bi izbjegao plaćanje poreza?
  Kako može o pravu, ekonomiji i demokraciji pričati osoba koja je glasove plaćala kešom?

 • Komu je palo na pamet pitati Jeru bilo šta?! Pa, zar on stvarno misli da će netko povjerovati da se on još nešto pita?! O, Bože moj,zašto si me ostavio?!

 • ma pustite budalu vidite i sami da on samo bleji,ajde recite kadje u mene svratiio u mehanu djubre jedno dabili djubre.

 • kako se ovaj od sramote moze vise oglasavati…a jos je veca sramota sto se onima koji nicim ne zasluzuju daje medijski prostor.

 • Istina je da je budaletinu iskoristila međunarodna zajednica i muslimani koji će ga uskoro strpat u zatvor to bi bilo normalno. Jer njegovoj pohlepi nije bilo kraja. Kad teletu daš vlast i moć.Istina neke je navuka na prljave rabote i tzv poticaje kao i glasanje za lovu. A zašto su mu vraćali pare i jadni se poslije ubijali ili obolili, što nisu izmlatili idiota. Ai vi pravedni pošteni susjedi ljudi kojima je ovo sve dopizdilo i čija dica ručka nemau zašto nešto ne poduzmete.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.