HDZ BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u

HDZ BiH i njezini zastupnici neće podržati najavljeno formiranje Vlade u Hercegbosanskoj županiji, priopćeno je u četvrtak iz te stranke.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih, činiti i HDZ BiH, nije točna, navode iz stranke.

Kako su naglasili, ako će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i s osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ-a BiH.

Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade bez prethodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu.

Svi oni koji se ne budu pridržavali odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ-a BiH, bit će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

HBŽ nakon dvije godine dobiva Vladu: Vukadin idući tjedan predstavlja ministre

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • U 3:56 i 6:30 tipkate hahaha bolesnika, pa vama su komentari sve u životu
   Bilo ti je ti već par puta Vlada Federacije bez HDZa i šta bi??
   Što se tiče početka kraja HDZa to govorite od 2000. 🤣
   Ovi iz Tomislava će ili izgubiti na lokalnim i vratiti se u HDZ poslije toga ili se svrstati uz HDZ i ostale u HNSu . Već viđeno s 90tkom zzzzzz Najbitnije je da je jedinstven narod

 • Koja šteta što Hdz neće podržati formiranje vlade u toj županiji da bog da neće podržati ni u jednoj pa nama kako bude samo nek oni sjaše

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.